IZDVAJAMO

Predstavnici Medžlisa sa gradonačelnikom u posjeti džematu Gornji Srebrenik

Džemat Gornji Srebrenik, na čelu sa vrijednim džematskim odborom, nastavlja sa akcijama uljepšavanja džamije i harema. U toku su  radovi na uređenju enterijera šejh Sinanove džamije. Tim povodom su u petak, 28. februara ugostili predsjednika MIZ Dževada Šehrića i gradonačelnika Srebrenik dr. sci. Nihada Omerovića sa saradnicima.

Nakon džume-namaza upriličen je razgovor uz kahvu. Predsjednik džematskog odbora Ibrahim Ćidić upoznao je goste sa aktivnostima u džematu, istakavši važnost šejh Sinanove džamije za muslimane šireg područja i zamolio goste da pomognu kako bi ovaj projekat završili.

Predsjednik MIZ-e je u ime Izvršnog odbora i glavnog imama poselamio džematlije i istakao zadovoljstvo ovakvim odnosom prema Allahovim kućama u svim džematima, obećavši pomoć u granicama mogućnosti. Posebno je izrazio riječi hvale za imama ove džamije Hidana-ef. Begića, koji znalački predvodi ovaj džemat. Pozvao je džematlije da podrže rad imama i da pomognu  da nam stanje vjerskog života bude bolje, da očuvamo postignutuo i da uvijek nastojimo da učinimo više..

Riječi hvale za rad i vašnost rada za IZ-u u svim džematima na području medžlisa uputio je gradonačelnik, dodajući da se svaka marka uložena u ovakve akcije višestruko umnoži, jer daje podstrek onima koji troše na Allahovom putu da daju doprinos i da se nadmeću u dobru.

Check Also

Radna posjeta Medžlisu Islamske zajednice Srebrenik

Muftija tuzlanski dr. Vahid-ef. Fazlović posjetio je u četvrtak, 18. aprila ove godine, Medžlis Islamske …

Watch Dragon ball super