AVDO HUSEJNOVIĆ GOST TRIBINE U TUTNJEVCU

U petak večer, 06. aprila 2018. godine, u džematu Tutnjevac, Medžlis IZ-e Srebrenik,  nakon akšam-namaza, u prelijepoj atmosferi, održana je četrdesetdeveta tribina. Gost-predavač bio je Avdo Husejnović, novinar-istraživač i publicista, a govorio je na temu: „Kultura sjećanja u Bošnjaka“.  Na početku prisutne je poselamio imam džemata Tutnjevac hfz. Damir ef. Jahić. On je ukazao na značaj ovakvih manifestacija, kako za džemat tako i za Medžlis Srebrenik.

Prisutni su zaista mogli uživat u prelijepom govoru Avde Husejnovića. On je u svom obraćanju u punoj džamiji govorio o kulturi sjećanja u Bošnjaka, o historiji Bošnjaka, genocidima koji su se desili Bošnjacima. Istakao je da trebamo svoju djecu učiti historiji BiH i Bošnjaka, te je kroz nekoliko video klipova pokazao kakva su stradanja doživili Bošnjaci u posljednjem Genocidu, te o mučenjima Bošnjakinja. Njegov govor kao i video klipovi su izazvali suze prisutnim vjernicima.

Hafiz Damir-ef. se na kraju zahvalio prisutnima na njihovoj podršci, kako ovoj tribini tako i na dosadašnjim tribinama. On se zahvalio i uvaženom Avdi Husejnoviću na izdvojenom vremenu, kao i predavanju u kojem su svi bili dirnuti. Druženje sa gostima nastavljeno je i poslije tribine uz večeru i kahvu. Cjelokupan ambijent su upotpunili imami Medžlisa Srebrenik izvođenjem prelijepih ilahija i učenjem Kur'ana.

D.B.

Check Also

KATEDRA TEFSIRA NA KISELJAKU

18.01. poslije jacije namaza, u Gazijskoj džamiji na Kiseljaku, održana je halka tefsira i komentar …

Watch Dragon ball super