IZDVAJAMO

Bajramski paketići za mališane iz Glogove

Već smo do sada nekoliko puta pisali o ženi heroju, velikom insanu i humanisti, a posebno kada je u pitanju povratnička populacija. Riječ je o Havuši Omerović iz Warendorfa koja po ko zna koji put pokazuje svoje ljudstvo. Havuša je višegodišnji prijatelj Udruženja Prosvjetitelj općinski tim Srebrenik, nekoliko projekata i aktivnosti su zajedno realizirali. Posljednja u nizu jeste bajramski paketići za mališane iz Glogove, općina Bratunac.

Prema riječima njenog prijatelja iz Srebrenika hadžije Bekira Osmanovića, Havuša je slaba na samu pomisao Podrinja, stoga sve čini što je u njenoj moći da pomogne povratnike u manji bh entitet.

Do sada je realizirala mnogobrojne aktivnosti koje su od značaja za Podrinje i Glogovu, nekoliko godina uzastopno realizirala je ekskurziju za sve osnovnoškolce iz Glogove, opremila im je učionece, donirala znatna sredstva, posjećivala ih nekoliko puta godišnje i uručivala im pakete kao i hedije u vidu novca. Nije dozvolila da bilo kom djetetu išta fali, porodice od svakog djeteta je dobro analizirala s ciljem da im obezbijedi sve potrebno. Ovog puta odlučila se da najmlađe obraduje paketićima povodom ramazanskog bajrama. Svakom djetetu uručila je bajramski paketić s porukom da ih puno voli i da ih nikada neće ostaviti same. Učešće u organizaciji ovog hairli projekta učestvovao je i tim Prosvjetitelja iz Srebrenika, sa kojim Havuša ima konstantnu saradnju. Nadamo se i daljoj saradnji.

Koristimo priliku da se u ime Prosvjetitelja-tim Srebrenik, kao i djece koja su dobili bajramske paketiće zahvalimo Havuši Omerović, kao i svima koji su na bilo koji način doprinijeli da se realizuje ovaj hairli projekat, što brine o djeci Podrinja i što im pokazuje da nisu sami. Molimo Allaha da je obilato nagradi. Amin!

D.B.   

Check Also

Radionica dekupaža u MIZ Srebrenik

11. 2. 2019. Odjel za brak i porodicu realizovao je radionicu dekupaža u prostorijama MIZ …

Watch Dragon ball super