IZDVAJAMO

Obilježen Dan šehida u Srebreniku

Odlukom Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, drugi dan Ramazanskog bajrama, obilježava se kao Dan šehida.

Tako je bilo i ove godine na području medžlisa Islamske zajednice Srebrenik, gdje je u 9:30h u prostorijama Medžlisa Islamske zajednice Srebrenik upriličen svečani prijem za gradonačelnika i njegove saradnike, a već od 10:00h, predstavnici Medžlisa, zajedno sa predstavnicima opštinskih vlasti, priredili su posjetu porodicama šehida.

Već predviđenim protokolom za Dan šehida, sa početkom u 11 sati, u džematu Donji Srebrenik, upriličeno je svečano otvorenje novoizgrađenog spomen obilježja za šest šehida iz ovog džemata, koji su dali svoje živote u odbrani prilikom agresije na Bosnu i Hercegovinu.

Koštanje ovog projekta iznosi oko 10.000 KM, a sredstva su obezbijeđena iz budžeta Vlade TK-a, Opštine Grada Srebrenika, kao i brojnih drugih donatora kojima su ovom prilikom uručene plakete i zahvalnice.

Nakon podne-namaza, u svim džematima su učeni tevhidi i jasini pred duše šehida, a nakon toga upriličena je posjeta šehidskih mezarja.

Sa ikindija-namazom, u Gradskoj džamiji u Srebreniku, upriličeno je učenje tevhida i hatme pred duše šehida, nakog čega je obavljena posjeta centralnom šehidskom obilježju i učena fatiha pred duše svih šehida.

Od 18.00 sati, u prostorijama Medžlisa Islamske zajednice Srebrenik, upriličen je prijem za predstavnike udruženja porodica šehida i poginulih boraca, predstavnike službe za boračko-invalidsku zaštitu te porodice šehida i poginulih boraca.

Check Also

Radne aktivnosti u džematu Bjelave

Dana 19.09.2019.god u džematu Bjelave obavljeni su završni radovi na mjesnom mezarju. U pitanju je …

Watch Dragon ball super