IZDVAJAMO

Druženje sa hafizom Husein-ef. Čajlakovićem u G. Srebreniku

U subotu večer, 31.03.2018. godine, u džematu G. Srebrenik, Medžlis IZ-e Srebrenik, upriličeno je druženje sa hafizom Husein-ef. Čajlakovićem. Nakon klanjanja akšam-namaza prisutne je poselamio imam džemata G. Srebrenik Hidan-ef. Begić, koji je u svom obraćanju istakao važnost ovakvih druženja, te zahvalio se prisutnima na odzivu kao i musafirima, kojih je bilo iz svih krajeva BiH.

Gost predavač je bio hafiz Husejn ef. Čajlaković. Hafiz Čajlaković je u svom predavanju postakao prisutne na razmišljanje o svakodnevnim obavezama koje musliman treba da ispuni. Govorio je o lijepoj riječi, o ružnom govoru, o dozvoljenosti šale, smijeha. Prisutni su mogli uživati u nadahnutom govoru uvaženog hafiza. Nakon predavanja upriličeno je druženje sa hafizom uz kahvu, sok i večeru.

Na kraju imam Hidan-ef. Je zaključio: „Neka našeg hafiza Čajlakovića Uzvišeni Allah nagradi što je posjetio naš džemat Gornji Srebrenik, kao i sve koji su odvojili svoje vrijeme da prisustvuju ovom druženju, a posebno da Allah nagradi jednog divnog insana koji je bio sebeb ovog lijepog druženja, a želio je ostati anoniman“.

Druženje je završeno učenjem odlomka iz Kur'ana i dovom. Ovo je jedna u nizu aktivnosti koje realizira ovaj džemat, od organizacije hatma-dova do tradicionalnih mevluda.

Molimo Allaha da nagradi džematlije ovog džemata na čelu sa Hidan-ef. Begićem, koji svakodnevno rade na poboljšanju vjerskog života u ovom džematu. Molimo Allaha da nagradi i hfz. Čajlakovića za izdvojeno vrijeme i ders. Amin!

D.B.

Check Also

Radionica dekupaža u MIZ Srebrenik

11. 2. 2019. Odjel za brak i porodicu realizovao je radionicu dekupaža u prostorijama MIZ …

Watch Dragon ball super