IZDVAJAMO

Džamija u Rapatnici dočekala ramazan u novom ruhu

 

Nedavno smo pisali o aktivnostima koje je džemat Rapatnica na čelu sa imamom Jasmin-ef. Oštrakovićem realizirao u poroteklom periodu. Ono što je važno napomenuti jeste da je nedavno započeto sa projektom oko rekonstrukcije stare džamije koja se nalazi u blizini nedavno uređenog harema mezarja. Pored tih aktivnosti džematski odbor na čelu sa imamom odlučili su da njihova džamija u ramazanu 1439. H.g. obuče novo ruho.

Naime, muhadžiri iz Srebrenice, sela Peći, a koji su trenutno nastanjeni u ovom džematu, Rapatnica, Kovačević Sakib i hanuma Sabina, Kovačević Sadik i hanuma Elvedina, Jusić Safija, Osmanović Hajrija i Jusupović Abida su uvakufili značajna materijalna sredstva za potrebe džamije u Rapatnici. Oni su uvakufili 2.150,00KM i odlučili da taj dio imetka ugrade u uunutrašnje uređenje džamije u džematu Rapatnica. Obložen je unutrašnji prostor džamije kao i prostor na mahfilu, sedžada tepihom, a za to su se pobrinule pomenute osobe.

Tim povodom, sinoć u utorak, 14. Ramazana 1439.h.g.uoči klanjanja teravih-namaza u ime džemata Rapatnica zahvalnicu  im je dodijelio imam džemata Jasmin-ef. Oštraković.

Molim Allaha Uzvišenog da njihov hajr ukabuli a imetak uveća! Amin!

 

D.B.

Check Also

Kviz “Ilm” u programu radio Srebrenika

U programu Radio Srebrenika od 18 – 18 i 30 h, svaki dan, posljednjih deset …

Watch Dragon ball super