Hafiska mukabela u Srebreniku

I ove kao i prethodnih godina pred velikim brojem vjernika uoči ramazana počela je sa učenjem hafiska mukabela. Ramazanska mukabela ili zajedničko učenje Kur'ana tokom ramazana je također jedna od spojnih tačaka mjeseca ramazana i Kur'ana i ona se tokom ramazana uči u džamijama širom Bosne i Hercegovine, koja predstavlja susret učača Kur'ana i onih koji slušaju učenje.

Ovo je četvrta godina kako se uči hafiska mukabela na Medžlisu IZ-e Srebrenik. Hafiska mukabela se uči  u džamiji džemata C. Srebrenik poslije ikindije-namaza. Hvala Allahu proteklih godina veliki je broj mladih ljudi koji su prisutni na mukabelama, namazima, teravih-namazima i drugim vrstama ibadeta, tako je bilo i danas.

Proteklih godina hafisku mukabelu u Srebreniku učili su hafizi sa područja MIZ-e Srebrenik, Gradačac kao i hafizi iz Turske.  Ovog mubarek ramazana mukabelu uče hafizi: hfz. Damir-ef. Jahić, imam džemata Tutnjevac Medžlis IZ-e Srebrenik, hfz. Mustafa-ef. Mujkić (student FIN-a u Sarajevu), hfz. Redžo-ef. Sivić (student FIN-a u Sarajevu) i Abdullah Mrkonjić (učenik Behram-begove medrese u Tuzli).

Pozivamo sve naše džematlije da dođu i da osjete slast slušanja hafiske mukabele.

Molimo Allaha da nagradi sve one koji su bili incijatori da se uči hafiska mukabela, da nagradi naše hafize, kao i sve one koji svakodnevno pomno prate učenje Kur'ana. Amin!

D.B.

Check Also

Katedra tefsira u džematu Luka

Dana 16.03.2019. godine, u džamiji džemata Luka održana je redovna katedra tefsira sure Jusuf za …

Watch Dragon ball super