IZDVAJAMO

Hatma dove u džematu Brezik, MIZ-e Srebrenik

U džematu Brezik, Medžlis IZ-e Srebrenik, u subotu 14. jula 2018. godine, održana je hatmenska svečanost za 6 polaznika mekteba ovoga džemata koji su u proteklom periodu, pred svojim muallimom Naim-ef. Turnadžićem, proučili cijeli Kur’an.

Program je počeo nakon podne-namaza, a mevlud i program su izveli imami MIZ-e Srebrenik te polaznici mekteba Brezik, a prigodan program hatma dova izveli su svršenici ovogodišnjih hatmi u ovom džematu, učeći odlomke iz Kur'ana. Tom prilikom prisutnima se obratio imam džemata Brezik  Naim-ef. koji se zahvalio i djeci i roditeljima na iskazanom povjerenju, trudu i zalaganju na polju mektepske nastave. Prisutne je poselamio i predsjednik Medžlisa mr.sc Abdullah Arifović, koji je u ime Medžlisa čestitao muallimu, djeci i roditeljima, a vazu-nasihat je održao uvaženi hafiz Damir-ef. Jahić, imam džemata Tutnjevac, MIZ-e Srebrenik, te tom prilikom podsjetio prisutne na značaj ovakvih i ove svečanosti. On je ukazao na značaj učenja Kur'ana, druženja sa Kur'anom kao i vrijednostima koje se postižu učenjem Kur'ana.

Svršenici hatmi su: Adel Bečić, Adela Bečić, Amela Bečić, Emina Bečić, Enisa Dedić i Mensura Dedić.

Na kraju programa izvršena je prozivka svršenika hatmi, te im uručene svjedodžbe i hedije u ime Medžlisa, koje je uručio predsjednik Medžlisa mr.sc Abdullah Arifović, u ime džemata Brezik hedije je uručio predsjednik džematskog odbora. Predsjednik Medžlisa i predsjednik džematskog odbora uručili su i hediju imamu i muallimu Naim-ef. kao nagradu za predanost na polju mektepske nastave.

D.B.

Check Also

Kviz “Ilm” u programu radio Srebrenika

U programu Radio Srebrenika od 18 – 18 i 30 h, svaki dan, posljednjih deset …

Watch Dragon ball super