Hfz. Nedim Botić gost tribine u Tutnjevcu

U četvrtak večer, 08. marta 2018. godine, održana je četrdeset osma redovna tribina u džematu Tutnjevac, Medžlis IZ-e Srebrenik. U izuzetno lijepoj atmosferi, pred velikim brojem džematlija i omladine predavanje je održao hfz. Nedim Botić.

Predavanje je održano nakon jacije-namaza. Tribina je započela učenjem odlomka iz Kur’ana. Na samom početku imam džemata Tutnjevac hfz. Damir-ef. Jahić je poselamio prisutne džematlije, te imame i goste iz drugih džemata i Medžlisa, a posebne selame i riječi dobrodošlice uputio je gostu predavaču hafizu Botiću. Nakon što je kazao njegovu biografiju pozvao je hafiza Botića da počasti prisutne savjetima i uputama.

Četrdeset osma redovna tribina je nosila naziv „Ne tuguj zaista je Allah sa nama“. U svom obraćanju hfz. Botić je ukazao na važnost ustrajnosti na Allahovom putu, na važnost razumijevanja vjere, oslanjanja na Allaha, te važnost ustrajnosti u iskušenjima. Kroz lični primjer ukazao je na važnost istrajnosti u iskušenjima.

Prepuna džamija prisutnih vjernika mogla je uživati u nadahnutom govoru hafiza Botića, koji je tokom predavanja izmamio suze prisutnih. Na prisutnim vjernicima moglo se vidjeti koliko je važno govoriti na ovu temu i zašto su džemtlije Tutnjevca baš odabrali hfz. Botića da govori na ovu temu.

Nakon predavanja uslijedilo je druženje sa džematlijama i gostima. Zahvaljujemo džematskom odboru i hfz. Damir-ef. na trudu i nadamo se da će se ova praksa nastaviti i u budućnosti. Moramo naglasiti da je ovo četrdeset osma redovna tribina koju organizuje džemat Tutnjevac, koje se održavaju prvog petka u mjesecu.


D.B.

 

Check Also

Katedra tefsira u džematu Luka

Dana 16.03.2019. godine, u džamiji džemata Luka održana je redovna katedra tefsira sure Jusuf za …

Watch Dragon ball super