Održan radni sastanak sa imamima Medžlisa IZ-e Srebrenik

Danas, 30. avgusta 2017. godine, u Sali Medžlisa IZ-e Srebrenik održan je radni sastanak imama Medžlisa IZ-e Srebrenik sa glavnim imamom Refik-ef. Hodžićem i predsjednikom Medžlisa mr.sc Abdullahom Arifovićem.

Sastanak je održan povod predstojećih blagdana Kurban-bajrama. Predstavnici Medžlisa imame su upoznali o planiranim aktivnostima povodom nastupajućih blagdana Kurban-bajrama na nivou džemata i Medžlisa. Doneseni su određeni zaključci koji će pospiješiti realizaciju aktivnosti kurbanskog mesa za potrebe prihvatnog centra „Duje“ u Doboj Istoku, narodne kuhinje „Imaret“ u Tuzli, socijalno ugroženih domaćinstava, kao i realizaciju aktivnosti kurbanskih koža u Fond Bejtul-mal.

Na sastanku se razgovaralo o početku nove 2017/18. mektepske godine. Date su određene smjernice za pospješenje mektepske nastave, te ukazano na obavezu priprema za aktivnosti oko mekteba.

Check Also

POLAZNICI MEKTEBA KISELJAK, BARE,ŠPIONICA I BABUNOVIĆI NA EKSKURZIJI U KLAGENFURTU

Dana 09.03.2018 godine nakon obavljenog  Jacija-namaza  polaznici mekteba Kiseljak, Bare,Špionica i Babunovići   sa svojim muallimima …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Watch Dragon ball super