IZDVAJAMO

OMLADINSKI IFTAR U SREBRENIKU 22.5.2019.

Dana, 22.5.2019., odnosno 17. Ramazana, u Gradskoj džamiji u Srebreniku je upriličen iftar za oko 200 mladih soba. Iftaru su prisutvovali učenici Behram-begove medrese u Tuzli i mladi iz gotovo svih srebreničkih džemata.
Već nekoliko godina učenici Behram-begove medrese u okviru programa "Autobus prijateljstva", u mjesecu ramazanu posjećuju naš Medžlis. Ovoga puta su došli u pratnji prof. Rijada Šestana.
Nakon iftara i zajedničkog klanjanja akšam-namaza, slijedio je program koji su izveli učenici Medrese. Prisutnima se obratio i dobrodošlicu iskazao Emir-ef. Brašnjić, koordinator Mreže mladih MIZ Srebrenik. Prisutne je poselamio i glavni imam Medžlisa Refik-ef. Hodžić. Nadahnutim predavanjam, prisutne je počastio prof. Rijad Šestan.
Članovi Mreže mladih MIZ Srebrenik i učenici Medrese su i nakon teravih-namaza nastavili prijatno druženje do kasno u noć.
Večerašnji iftar je samo jedan u nizu iftara i projekata koje realizuje Mreža mladih Srebrenik, uz nesebično podršku MIZ-e Srebrenik na čelu sa glavnim imamom Refik-ef. Hodžićem i predsjednikom IO Dževadom Šehrićem.
Pokrovitelj ovog iftara je Međunarodni forum solidarnosti EMMAUS – Doboj Istok, na čemu im se srdačno zahvaljujemo.

Check Also

Radne aktivnosti u džematu Bjelave

Dana 19.09.2019.god u džematu Bjelave obavljeni su završni radovi na mjesnom mezarju. U pitanju je …

Watch Dragon ball super