OMLADINSKI IFTAR U SREBRENIKU 22.5.2019.

Dana, 22.5.2019., odnosno 17. Ramazana, u Gradskoj džamiji u Srebreniku je upriličen iftar za oko 200 mladih soba. Iftaru su prisutvovali učenici Behram-begove medrese u Tuzli i mladi iz gotovo svih srebreničkih džemata.
Već nekoliko godina učenici Behram-begove medrese u okviru programa "Autobus prijateljstva", u mjesecu ramazanu posjećuju naš Medžlis. Ovoga puta su došli u pratnji prof. Rijada Šestana.
Nakon iftara i zajedničkog klanjanja akšam-namaza, slijedio je program koji su izveli učenici Medrese. Prisutnima se obratio i dobrodošlicu iskazao Emir-ef. Brašnjić, koordinator Mreže mladih MIZ Srebrenik. Prisutne je poselamio i glavni imam Medžlisa Refik-ef. Hodžić. Nadahnutim predavanjam, prisutne je počastio prof. Rijad Šestan.
Članovi Mreže mladih MIZ Srebrenik i učenici Medrese su i nakon teravih-namaza nastavili prijatno druženje do kasno u noć.
Večerašnji iftar je samo jedan u nizu iftara i projekata koje realizuje Mreža mladih Srebrenik, uz nesebično podršku MIZ-e Srebrenik na čelu sa glavnim imamom Refik-ef. Hodžićem i predsjednikom IO Dževadom Šehrićem.
Pokrovitelj ovog iftara je Međunarodni forum solidarnosti EMMAUS – Doboj Istok, na čemu im se srdačno zahvaljujemo.

Check Also

Uspješno završena akcija “Otvorimo hiljade vrata”

Tokom ramazana 2019. godine, na području Muftijstva tuzlanskog, organizovana je akcija "Otvorimo hiljade vrata", čiji …

Watch Dragon ball super