IZDVAJAMO

POLAZNIK MEKTEBA KISELJAK NAUČIO NAPAMET ZADNJI DŽUZ KUR’ANA

U srijedu, 23.08.2017. godine, u prostorijama Medžlisa islamske zajednice Srebrenik Buljubašić Nermin, polaznik mektebske nastave džemata Kiseljak, je pred komisijom Medžlisa IZ-e Srebrenik: hfz. Esmir ef. Selimović, hfz. Damir ef. Jahić i glavni imam Refik ef. Hodžić, proučio posljednji džuz Časnoga Kur’ana napamet.

Nermin je rođen 15.04.2002. godine u Tuzli od oca Hamida i majke Nevrese. Svršenik je devetog razreda osnovne škole u Srebreniku. Redovan polaznik mekteba u Kiseljaku, uzoran, moralan, pažljiv i veoma uporan. Ove školske godine upisao je Behram-begovu medresu u Tuzli-kazao je njegov muallim Ismet-ef. Odobašić.

Tim povodom čestitke, pored komisije,  iskazao je i predsjednik Medžlisa IZ-e Srebrenik mr. Abdulah Arifović, kako Nerminu tako i njegovom muallimu. Tom prilikom glavni imam Refik-ef. je u ime Medžlisa Nerminu uručio diplomu, a Arifović  prigodne poklone Nerminu i Ismet-ef.  

 

Sve čestitke upućujemo Nerminu, njegovim roditeljima, muallimu Ismet-ef. Odobašiću i Islamskoj zajednici sa nadom da ćemo uskoro imati što više ovakvih primjera.

D.B.

Check Also

Proučena ikrar dova za hadžije džemata Ježinac

Na hadž ove godine sa područja Medžlisa IZ-e Srebrenik putuje 37 hadžija, 10 porodica iz …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Watch Dragon ball super