Predramazansko druženje za mlade u Srebreniku

U organizaciji Medžlisa Islamske zajednice Srebrenik, Odjel za mlade pri Medžlisu, sinoć u subotu 12. maja 2018. godine, u džamiji džemata Špionica upriličeno je druženje za članove mreže mladih Medžlisa Srebrenik.

Na početku, nakon klanjanja akšam-namaza prisutnu omladinu poselamio je glavni imam Medžlisa Srebrenik i imam džemata Špionica Refik-ef. Hodžić. On se u svom obraćanju zahvalio mladima iz Srebrenika na organizaciji ove svečanosti, te im čestitao nastupajuće dane mubarek Ramazana. Vazu-nasihat o mubarek mjesecu Ramazanu održao je imam centralne srebreničke džamije i koordinator za rad sa mladima Emir-ef. Brašnjić. On se zahvalio članicama i članovima mreže mladih Medžlisa Srebrenik na svim aktivnostima koje su do sada realizirali te ih pozvao na saradnju i u budućnosti. I on je čestitao nastupajuće dane mubarek mjeseca Ramazana. Na kraju Emir-ef. je upoznao mlade sa aktivnostima koje će se realizirati u mjesecu Ramazanu.

Nakon prigodnog programa, kojeg su izvođenjem ilahija i kasida uljepšali članovi hora džemata Špionica, i predavanja uslijedilo je druženje za sve prisutne u džamiji do kasno u noć. Zahvaljujemo se džematu Špionica na gostoprimstvu kao i Medžlisu IZ-e Srebrenik koji daje nesebičnu podršku u radu Mreže mladih-istakao je Emir-ef.

Ramazan šerif mubarek olsun!

D.B.

Check Also

U predramazanskoj posjeti kod Mirsada Buljubašića – džemat Kiseljak

Uoči mubarek mjeseca ramazana 2018. koordinator za društvenu brigu, Muhamed ef. Mehmedović, zajedno sa imamom …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Watch Dragon ball super