Saradnja škole/vjeronauka i džemata/mekteb

Već nekoliko godina odvija se saradnja džemata na području Medžlisa IZ-e Srebrenik i osnovnih škola koje se nalaze u džematima. Ovakav vid saradnje postoji već nekoliko godina uzastopno u džematima C. Srebrenik, Tinja, Rapatnica, Špionica, Podorašje itd.

Proteklog vikenda vjeroučitelj/muallima, nastavnica vjeronauke u OŠ Rapatnici Aida Djedović je posjetila džamiju u džematu Luka, te tom prilikom je polaznicima mektepske nastave održala čas na kome je govorila o vjeronauci i mektebu. Zajedno su izradili plakat na kome su istakli važnost spoja ove dvije institucije, „Vjeronauka-Mekteb“. Muallima je govorila o važnosti mekteba i vjeronauke koji će djeci, učenicima i polaznicima mektepske nastave, pomoći u njihovom odrastanju i budućem životu. „Ovim činom još više jačamo saradnju između Mekteba Luka i OŠ Rapatnice. Drago nam je što je muallima bila u prilici da nas posjeti i da upozna naše učenike. U budućnosti se nadamo jos boljoj saradnji i učestalijim posjetama“-istakao je hfz. Esmir-ef. Selimović, imam, hatib i muallim u džematu Luka. Također, i nastavnica vjeronauke u OŠ Rapatnici Aida Djedović je istakla važnost saradnje škole i mekteba. Ona je na kraju izrazila svoje zadovoljstvo kontinuiranom saradnjom, koja doprinosi boljim rezultatima, kako na polju vjeronauke, tako i na polju mektepske nastave. Prema njenim riječima djeca koja pohađaju mekteb su bolji učenici vjeronauke i obrnuto. Naglasili su da će ova saradnja i ubuduće biti nastavljena, te koliko je važna saradnje vjeroučitelja i imama-muallima.

Molimo Allaha da nagradi sve učenike, polaznike mektepske nastave, podari im uspjeha i snage u budućem radu, poveća im znanje, a nastavnicima/muallimima podari dugog života i zdravlja. Amin!

D.B.

Check Also

Mevlud za žene u Gračanici

Članice Odjela za brak i porodicu MIZ Srebrenik danas su posjetile Gračanicu i prisustvovale mevludu …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Watch Dragon ball super