SREBRENIK: Održan seminar za imame, hatibe i muallime

U okviru stručnog i profesionalnog usavršavanja imama, hatiba i muallima Medžlisa Islamske zajednice Srebrenik, danas u srijedu 08.11.2017. godine održan je seminar u sali Medžlisa pod nazivom „Mekteb-temelj islamskog odgoja i obrazovanja“. Na seminaru su govorili eminentni stručnjaci iz oblasti mekteba i mektepske nastave ali i imami Medžlisa Srebrenik.

Na početku seminara prisutne je poselamio glavni imam srebreničkog Medžlisa Refik-ef. Hodžić, koji je u svom obraćanju istakao važnost edukacije muallima na polju mekteba i mektepske nastave.

Prvi izlagač na seminaru bio je dr. sc Ševko-ef. Sulejmanović, profesor u Behram-begovoj medresi u Tuzli,  a govorio je na temu  „Savremeni  mekteb – prilike i mogućnosti“.

Na seminaru su govorili još Jamin-ef. Begunić, imam džemata Ćehaje, Muhamed-ef. Bašić, imam džemata Bare i Ismet-ef. Odobašić, imam džemata Kiseljak, Medžlis IZ-e Srebrenik. Oni su govorili na temu „Mektebska iskustva u radu muallima. Kako pospješiti polaznost u mektebu i poboljšati kvalitet mektebske nastave?“

Prema riječima učesnika seminar je bio izuzetno koristan i zanimljiv. „Danas sam naučio puno o mektebu i mektepskoj nastavi, načinu izvođenja nastave, te kako pospiješiti polaznost djece u mektebu. Zahvaljujem se Medžlisu na organizaciji i nadam se da će ovakvih susreta biti još u narednom periodu“-kazao je jedan od učesnika.

Najavljeno je još ovakvih i sličnih seminara u narednom periodu.

D.B.

Check Also

KONKURS za najbolji literarni rad

U povodu obilježavanja rođenja posljednjeg Allahovog poslanika Muhammeda, a.s, Medžlis IZ-e Srebrenik raspisuje :   …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Watch Dragon ball super