U DŽEMATU BABUNOVIĆI MEKTEPSKA UČIONICA DOBILA NOVO RUHO

Džemat Babunovići nalazi se dva kilometra zapadno od Srebrenika na lokalnom putu Srebrenik–Gračanica. Ovom džematu pripadaju i naselja Sarajlići, Suljići, Hrvati, Avdići i Ferizovići,i ima oko 740 domaćinstava. Prva džamija u ovom džematu sagrađena je u drugoj polovini XVIII stoljeća, drvena džamija i imala je drveni minaret. Na istom mjestu sagrađena je i nova džamija koja je svečano otvorena 21. avgusta 1982. godine.

Odnedavno su Babunovići postali bogatiji za prelijepo uređenu mektebske učionice koju su džematlije ovog džemata na čelu sa džematskim imamom Ahmed-ef. Mujkićem uređivali nekoliko proteklih dana. Donedavno mektepska učionica u ovom džematu je zadovoljavala standarde, ali od proteklog vikenda dobila je epitet savremene učionice sa svim pratećim elementima, kompjuter, panoe, projektor, pametna tabla, ormarići, savremene klupe, radni stol, itd. Za potrebe velikog broja polaznika mektepske nastave džemata Babunovići džematlije Babunovića su uredili prostor učionice nove prozore, stiropol, fasade, grijanje, dok je kompletan namještaj donirala firma „Merceza“ iz Babunovića, te tako dobili jednu od najmodernijih mektepskih učionica sa svim pratećim elementima.

Zahvalnost dugujemo cijelom džematu na brizi za polaznike mektepske nastave, a posebnu zahvalnost dugujemo firmi „Merceza“ iz Babunovića koja prati rad džemata te stavlja svoje resurse na raspolaganje džematu. Zahvalnost dugujemo svima koji su svojim nesebičnim zalaganjem doprinijeli da ovaj projekat ugleda svjetlo dana.

Molimo Allaha dš.š., da podari svoju nagradu svima koji su na bilo koji način pomogli da polaznici mekteba Babunovići sada imaju puno bolje uslove i prijatniji ambijent da uče o našoj lijepoj vjeri, a muallima Ahmed-ef. Mujkića da nagradi za njegov doprinos kako na polju mektepske nastave tako i na polju afirmacije džemata koji je u proteklih nekoliko godina doživio procvat. Amin!

D.B.

Check Also

Mevlud za žene u Gračanici

Članice Odjela za brak i porodicu MIZ Srebrenik danas su posjetile Gračanicu i prisustvovale mevludu …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Watch Dragon ball super