IZDVAJAMO

ŽENE IZ SREBRENIKA U ORAŠJU

U subotu, 03. 02. 2018. godine Odjel za brak i porodicu, za ženski aktivizam, Medžlisa IZ-e Srebrenik je organizovao odlazak svojih članica u Orašje.

Planice su zajedno članicama iz Medžlisa Janja, Brčko, Odžak, Modriča, Bosanski Šamac, Puračić, Gradača, Gračanica, te na čelu sa koordinatoricom Odjela Medžlisa Srebrenik muallimom Edinom Mujkić, obišle znamenitosti Orašja te prisustvovale mevludskom programu za žene u Azizija džamiji u Orašju. Na polasku za Orašje posjetile su Bosanski Šamac gdje su ih glavni imam Safet-ef. Karahmetović i koordinatorica za brak i porodicu B. Šamca hanuma Alija Kapetanović upoznali sa radom odjela za brak i porodicu na ovom području, ali i o životu uopće u Bosanskom Šamcu. Tom prilikom posjetili su i muzej "Alija Izetbegović" u Bosanskom Šamcu.

Po dolasku u Orašje dočekane su od strane članica Odjela za ženski aktivizam Medžlisa Orašje. Klanjale su podne-namaz te izvele mevludski program i predavanje. Nakon prelijepog programa po povratku u srebreni grad nastavile su druženje uz korisne sadržaje.

Ove posjete i mevludska svečanost su bile vid podrške povratničkim Medžlisima i vid zajedničke saradnje Odjela za brak i pirodicu Muftijstva tuzlanskog na čelu sa koordinatoricom Hasibom Saračević – istakla je koordinatorica Odjela za brak i porodicu Medžlisa Srebrenik muallima Edina Mujkić.

Kako su i predstavile svoj program rada na početku godine ovo je jedan od segmenata njihovog djelovanja i nastavit će realizirati svoje mnogobrojne aktivnosti koje su planirale.

D.B.

Check Also

Radionica dekupaža u MIZ Srebrenik

11. 2. 2019. Odjel za brak i porodicu realizovao je radionicu dekupaža u prostorijama MIZ …

Watch Dragon ball super