Dodjela vakufname i ispraćaj imama u džematu Seona

U subotu, 11.11.2017. godine, poslije akšam-namaza upriličena je svečanost dodjele vakufname za izgradnju vakufskog objekta u džematu Seona, Medžlis IZ-e Srebrenik, kao i ispraćaj dosadašnjeg imama pomenutog džemata Elvis-ef. Hodžića, koji prelazi na drugo radno mjesto, te dobrodošlica za novog imama džemata Haris-ef. Salibašića.

Nakon klanjanja akšama prisutne je poselamio i dobrodošlicu poželio novi imam Haris-ef., zahvalio se na odzivu te na  lijepoj dobrodošlici. Haris-ef. je pozvao dosadašnjeg imama Elvis-ef. Hodžića koji je u svom govoru prezentovao rad džemata u periodu od kako je on imam, zahvalio se svima na saradnji, te istakao važnost vakufa i vakifa, kojih u ovom džematu hvala Allahu ima.

Nakon obraćanja imama prisutne je poselamio i predsjednik IO Medžlisa mr.sc Abdullah Arifović, koji je pohvalio rad džemata, te pozvao vakife Selimović Fahrudina i Hasiju da preuzmu vakufnamu. Vakufnamu je preuzeo Fahrudin, koji je iskazao zadovoljstvo dosadašnjim radom džemata, te interesiranost za pomoć u svim projektima od interesa Zajednice.

Selimović Fahrudin i Hasija su za potrebe džemata izgradili abdesthanu koja je bila neophodna za potrebe vjernika, a koja je stradala u elementarnim nepogodama koje su zadesile ovaj džemat 2014. i 2015. godine. Oni su za izgradnju ovog objekta izdvojili 20.500,00KM.

Program je završen učenjem dove uz prigodnu večeru koju su pripremile vrijedne džematlije ovog džemata.

Molimo Allaha da nagradi Fahrudina i njegovu porodicu na požrtvovanosti za Zajednicu, da im podari snage i uspjeha u budućem radu, kao i džematlije džemata Seona na čelu sa njihovim imamima. Amin!

D.B.

Check Also

Mevlud za žene u Gračanici

Članice Odjela za brak i porodicu MIZ Srebrenik danas su posjetile Gračanicu i prisustvovale mevludu …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Watch Dragon ball super