Upriličen prijem za dva magistra islamskih nauka

U srijedu, 17.04.2024. godine, u prostorijama MIZ Srebrenik, glavni imam Refik-ef. Hodžić i predsjednik Nedim Delić, upriličili su prijem za magistre hfz. Damir-ef. Jahića i Haris-ef. Salibašića koji su nedavno magistrali.

Damir Jahić rođen je 2.avgusta 1985. u Gradačcu, trenutno nastanjen u Špionici. Završio Behram-begovu medresu u Tuzli, a zatim Fakultet islamskih nauka u Sarajevu. Kao učenik trećeg razreda Medrese završio je i hifz.


13. februara 2024. godine na Fakultetu islamskih nauka Univerziteta u Sarajevu odbranio je magistarski rad na temu: "Aktivnosti Islamske zajednice na planu popularizacije hifza u BiH u posljednjih 20 godina".
Zaposlen je kao imam, hatib i muallim u džematu Tutnjevac.

 

Haris Salibašić, sin Idriza i rahmetli Zijadete, rođen je 1994. godine u Sladnoj. Osnovnu školu završio je u Sladnoj, a Behram-begovu medresu 2012. godine u Tuzli.
Godine 2016. diplomirao je na Fakultetu islamskih nauka u Sarajevu. Od februara do novembra 2017. godine radio je kao imam u džematu Brnjičani, MIZ Srebrenik, a od novembra 2017. godine obnaša dužnost imama u džematu Seona, također pri istom medžlisu.
Sretno je oženjen suprugom Aldinom sa kojom ima dva sina, Haruna i Imrana.

20.marta.2024. godine na Fakultetu islamskih nauka Univerziteta u Sarajevu odbranio je magistarski rad na temu “Eutanazija iz perspektive šerijatskog prava” i stekao zvanje: magistar islamskih studija (oblast fikha).

Check Also

Temeljska dova povodom početka gradnje Čaršijske džamije u Srebreniku

U četvrtak, 16. maja ove godine, proučena je dova na temeljima Čaršijske džamije u Srebreniku. …