Predsjednik

Nedim Delić

 

Predsjednik Medžlisa Islamske zajednice Srebrenik

 

Rođen je 1978. godine u Srebreniku, od oca Hasana i majke Derviše. Prosvjetni radnik, koji radi kao nastavnik informatike od 2001. godine u Drugoj osnovnoj školi Srebrenik. U radu s učenicima postizao je zapažene rezultate, od općinskog, kantonalnog i federalnog takmičenja.

Aktivista, entuzijasta, član i/ili osnivač stručnih udruženja na općinskom i kantonalnom nivou, a koja za cilj imaju popularizaciju i promociju tehnike i informatike.

Kao prosvjetni radnik-sindikalac, član KO SSOOiO TK, bio je član komisija i radnih grupa, pregovaračkih timova, te je lično učestvovao u kreiranju najvažnijih zakonskih i podzakonskih akata u Tuzlanskom kantonu, a koji se primjenjuju u osnovnom obrazovanju (Kolektivni ugovor, Pedagoški standardi i brojne realizovane inicijative).

Dobitnik mnogobrojnih priznanja i pohvala, od kojih ćemo izdvojiti samo neke:

– Za posebne zasluge na razvoju tehničke kulture i naučno tehničkog stvaralaštva mladih Bosne i Hercegovine, Udruženje za naučno-tehnički odgoj mladih u Bosni i Hercegovini, Sarajevo, decembar 2012. godine;

– Dobitnik treće nagrade za doprinos ravnopravnosti spolova u 2017. godini, Komisija za ostvarivanje ravnopravnosti spolova Predstavničkog doma Parlamentarne Skupštine Bosne i Hercegovine, Sarajevo, mart 2018. godine.

Dobrovoljni darivalac krvi, više od 18 puta. Član Crvenog križa Srebrenik.

Inicijator, projekt menadžer i koordinator izgradnje prvog javnog zabavnog parka na području općine Srebrenik, a koji je napravljen u Mjesnoj zajednici Kiseljak, općina Srebrenik 2007. godine.

Član MIZ Srebrenik od 25. godine života. Član džematskog odbora džemata Kiseljak, MIZ Srebrenik u više mandata. Predsjednik džematskog odbora Kiseljak u 2 mandata i to: 2010-2014. i 2014-2018. godine. Član Skupštine MIZ Srebrenik u više mandata. Delegat za izbor sabornika u Rijaset IZ u Bosni i Hercegovini.

Kao član džematskog odbora inicijator mnogobrojnih projekata, od kojih izdvajamo grafičko mapiranje džemata i popis članova džemata Kiseljak.

Oženjen, otac dvoje djece.

 

Watch Dragon ball super