Dr. Edin Ramić na tribini u Tutnjevcu

U petak večer, 20.10.2017. godine između akšama i jacije-namaza održana je redovna tribina u džematu Tutnjevac, Medžlis IZ-e Srebrenik. Ovo je četrdeset četvrta aktivnost/tribina u ovom džematu. Gost-predavač na tribini bio je dr.sc Edin Ramić, Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica, a tema tribine bila je „Život u Zajednici i snaga međusobnog razumijevanja“.

Program je počeo nakon akšam-namaza obraćanjem domaćina hfz. Damir-ef. Jahića, imama džemata Tutnjevac, koji je izrazio dobrodošlicu prisutnima. On je prisutne upoznao sa aktivnostima koje je ovaj džemat realizirao u protekle četri godine, te istakao da se prvog petka u mjesecu već gotovo četri godine realiziraju redovne tribine, no ova tribina je organizirana 20-tog u mjesecu. Ovo je četrdeset četvrta aktivnost/tribina u džematu-istakao je hafiz. Tribinu je uljepšao Mustafa Isaković, izvođač ilahija i kasida, koji je prikazao i spot za novu kasidu devet heroja. Tribini je prisustvovao i načelnik općine Srebrenik dr.Nihad Omerović, koji se obratio prisutnima. 

Nakon uvodnog izlaganja hfz. Damir-ef. je pozvao Isakovića, koji je predstavio prisutnima novu kasidu o devet heroja te prikazao spot. U svom kratkom obraćanju istakao je važnost sjećanja na one koji su svojim životima udarili temelje slobode. Nakon Isakovića prisutne je poselamio i načelnik općine Srebrenik dr. Nihad Omerović, koji je pohvalio rad džemata i imama i važnost ovakvih aktivnosti.

U veoma nadahnutom govoru na temu o životu u Zajednici i snazi međusobnog razumijevanja, dr. Ramić je potakao prisutne da razmišljaju o vrijednostima života u Zajednici. Ukazao je na značaj sistema vrijednosti i snazi međusobnog razumijevanja. Govorio je o važnosti povratka i stanju povratnika u RS-u. Svoj govor je završio pozivajući vjernike da poboljšaju svoje međuljudske odnose i da ne zaborave manji bh ebtitet.

Nakon govora dr. Ramića hfz. Damir-ef. se zahvalio musafirima, te druženje su nastavili u prostorijama mekteba poslije jacije-namaza.

D.B.

 

Check Also

Savjetovanje za koordinatorice za brak i porodicu – „Misija i profesija“

Odjel za brak i porodicu Uprave za vjerske poslove Rijaseta IZ u BiH organizirao je …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Watch Dragon ball super