Održan radni sastanak sa predsjednicima džematskih odbora Medžlisa Srebrenik

Danas, u srijedu,  29. avgusta 2017. godine u Sali Medžlisa IZ-e Srebrenik održan je radni sastanak predsjednika džematskih odbora sa glavnim imamom Refik-ef. Hodžićem i predsjednikom Medžlisa mr.sc Abdullahom Arifovićem.

Sastanak je održan povod predstojećih blagdana Kurban-bajrama. Predstavnici Medžlisa mutevelije su upoznali o planiranim aktivnostima povodom nastupajućih blagdana Kurban-bajrama na nivou džemata i Medžlisa. Doneseni su određeni zaključci koji će pospiješiti realizaciju aktivnosti kurbanskog mesa za potrebe prihvatnog centra „Duje“ u Doboj Istoku, narodne kuhinje „Imaret“ u Tuzli, socijalno ugroženih domaćinstava, kao i realizaciju aktivnosti kurbanskih koža u Fond Bejtul-mal.

Prikupljanje kožica u Fond Bejtul-mal je od dalekosežnog značaja, a  posebno se značaj ove prakse ogleda u projektima zbrinjavanja socijalno ugroženih kategorija našeg društva koje Islamska zajednica realizira svake godine. Sredstva iz ovog Fonda, u koji ulaze i sredstva od kurbanskih koža, koriste se i za odgoj i obrazovanje u srednjim, višim i visokim obrazovnim institucijama koje djeluju u okviru Islamske zajednice u BiH ili je ona njihov osnivač, za održavanje i unapređenje mektepske nastave, za pomoć povratničkim džematima, stipendiranja učenika i studenata, za osobe s posebnim potrebama, kao i druge vidove islamskog rada koji se odvijaju kroz organe i ustanove IZ-e a kojima se podiže vjerski, kulturni, odgojni i obrazovni nivo muslimana, te za druge namjere koje su od opće koristi za muslimane i Islamsku zajednicu. Medžlis IZ-e Srebrenik je kroz ovaj vid djelovanja realizirao mnogobrojne aktivnosti koje su značajne za džemate.

Check Also

POLAZNICI MEKTEBA KISELJAK, BARE,ŠPIONICA I BABUNOVIĆI NA EKSKURZIJI U KLAGENFURTU

Dana 09.03.2018 godine nakon obavljenog  Jacija-namaza  polaznici mekteba Kiseljak, Bare,Špionica i Babunovići   sa svojim muallimima …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Watch Dragon ball super