IZDVAJAMO

Održan radni sastanak sa predsjednicima džematskih odbora Medžlisa Srebrenik

Danas, u srijedu,  29. avgusta 2017. godine u Sali Medžlisa IZ-e Srebrenik održan je radni sastanak predsjednika džematskih odbora sa glavnim imamom Refik-ef. Hodžićem i predsjednikom Medžlisa mr.sc Abdullahom Arifovićem.

Sastanak je održan povod predstojećih blagdana Kurban-bajrama. Predstavnici Medžlisa mutevelije su upoznali o planiranim aktivnostima povodom nastupajućih blagdana Kurban-bajrama na nivou džemata i Medžlisa. Doneseni su određeni zaključci koji će pospiješiti realizaciju aktivnosti kurbanskog mesa za potrebe prihvatnog centra „Duje“ u Doboj Istoku, narodne kuhinje „Imaret“ u Tuzli, socijalno ugroženih domaćinstava, kao i realizaciju aktivnosti kurbanskih koža u Fond Bejtul-mal.

Prikupljanje kožica u Fond Bejtul-mal je od dalekosežnog značaja, a  posebno se značaj ove prakse ogleda u projektima zbrinjavanja socijalno ugroženih kategorija našeg društva koje Islamska zajednica realizira svake godine. Sredstva iz ovog Fonda, u koji ulaze i sredstva od kurbanskih koža, koriste se i za odgoj i obrazovanje u srednjim, višim i visokim obrazovnim institucijama koje djeluju u okviru Islamske zajednice u BiH ili je ona njihov osnivač, za održavanje i unapređenje mektepske nastave, za pomoć povratničkim džematima, stipendiranja učenika i studenata, za osobe s posebnim potrebama, kao i druge vidove islamskog rada koji se odvijaju kroz organe i ustanove IZ-e a kojima se podiže vjerski, kulturni, odgojni i obrazovni nivo muslimana, te za druge namjere koje su od opće koristi za muslimane i Islamsku zajednicu. Medžlis IZ-e Srebrenik je kroz ovaj vid djelovanja realizirao mnogobrojne aktivnosti koje su značajne za džemate.

Check Also

Proučena ikrar dova za hadžije džemata Ježinac

Na hadž ove godine sa područja Medžlisa IZ-e Srebrenik putuje 37 hadžija, 10 porodica iz …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Watch Dragon ball super