Prijem za hafizu Lejlu Begunić

Dana 31.12.2018 god. u prostorijama MIZ Srebrenik upriličen je prijem za mladu hafizu Lejlu Begunić iz džemata Ćehaje. Glavni imam Refik ef. Hodžić i predsjednik IO MIZ Srebrenik čestitali su hafizi Lejli na časnoj tituli hafize Časnog Kur'ana i izrazili svoje zadovoljstvo što je MIZ Srebrenik bogatiji za jednu hafizu.
Lejla Begunić je učenica četvrtog razreda Behram-begove medrese u Tuzli i super odlična je učenica.Rođena je 5. juna 1999 god. Kćerka je Jasmin ef. Begunića, imama džemata Ćehaje, i Mirsade. Prve harfove iz Sufare naučila je u mektebu kod svog babe Jasmin ef. Učestvovala je na mektebskim takmičenjima iz kiraeta gdje je ostvarivala zapažene rezultate. 2015 god. bila je pobjednik na finalnom mektebskom takmičenju na nivou Rijaseta iz testa općeg znanja.
Medresu je upisala 2015. god, a hifz je počela učiti u novembru 2017. god. pred muhaffizom Edinom Dedićem kojeg uspješno završava za godinu dana.
Polaganje hifza pred komisijom Rijaseta je završila u periodu od 1. do 15. decembra 2018 god. u Sarajevu.
Hafiska dova je proučena 27.12. 2018. god. u džamiji Behram-begove medrese u Tuzli.
Glavni imam i predsjednik IO poželjeli su hafizi Lejli puno uspjeha na polju obrazovanja u toku školovanja.Hafiza Lejla se zahvalila glavnom imamu i predsjedniku na prijemu kao i na uručenoj hediji od MIZ Srebrenik.

Check Also

Uspješno završena akcija “Otvorimo hiljade vrata”

Tokom ramazana 2019. godine, na području Muftijstva tuzlanskog, organizovana je akcija "Otvorimo hiljade vrata", čiji …

Watch Dragon ball super