IZDVAJAMO

Svečanost povodom hatma dove za dvadeset polaznica i pet novih učača Kur’ana, svršenica sufare ovog džemata

U subotu, 05. 10. 2018. godine u džematu Tinja MIZ Srebrenik organizirana je svečanost povodom hatma dove za dvadeset polaznica halke Kur'ana i promocija pet novih učaća Kur'ana, tj. svršenica sufare, koju vode članice udruženja Prosvjetitelj muallima Srebrenica, uz podršku i saradnju  imama ovog džemata, hadži Vasif ef. Mahmutovića, i uz neizostavnu saradnju  sa Odjelom za brak i porodicu MIZ Srebrenik.

Manifestaciji  prisustvovao glavni imam MIZ Srebrenik, Refik ef. Hodžić, koji se obratio prisutnima, istakavši da je ovo nesvakidašnji događaj u našem medžlisu i da trebamo biti ponosni na naše majke i sestre, koje su se okupile oko Allahove riječi i postigle veliki uspjeh. Posebna  gošća ove manifestacije bila je glavna koordinatorica ispred Odjela za brak i porodicu Muftijstva tuzlanskog, prof. Hasiba Saračević,  koja je govorila o ljubavi prema Allahovoj riječi, istakavši da je Kur'an istinski lijek i za dušu i za tijelo, pogotovo u današnjem vaktu. Prisutna je bila i  glavna kooordinatorica Odjela za brak i porodicu MIZ Srebrenik, prof.  Edina Mujkić, imami,  kooordinatorice  i džematlije mnogih džemata našeg medžlisa, kao i mnogi članovi udruženja Prosvjetitelj muallim Srebrenica. Predstavnica sektora za afirmaciju žene muslimanke u društvu udruženja Prosvjetitelj, Emina Hajdarević, uručila je posebnu zahvalnicu imamu ovog džemata, Vasif ef. Mahmutoviću u znak zahvalnosti za nesebičnu podrsku našim sestrama u ovim hairli aktivnostima.

 Svijetli primjer društvenog aktivizma muslimanke, Bošnjakinje, okupljene oko Allahove riječi.

Svršenice hatme: Razija Fejzić, Arnela Brašnjić, Nesiba Mešaljić, Fatima Pašić, Rabija Memić, Sadela Hodžić, Šuhreta Mehmedović, Rasema Đozić, Senada Selimović, Osmana Selimović, Samira Čikarić, Senada Zukić, Hadžera Memić, Mevlida Džananović, Meliha Musić, Mevlida Musić, Zarifa Mešić, Amina Jakubović, Sabina Hodžić i Mujesira Saliković

Svršenice sufare: Safija Selimović, Zarifa Dedić, Hajrija Suljić, Šehzada Zukić i Meliha Brašnjić

Check Also

Bajramsko druženje za žene

U cetvrtak, 15.08.2019. od 18:00 h u prostorijama Medžlisa Islamske zajednice Srebrenik upriličeno je bajramsko …

Watch Dragon ball super