U GORNJIM MORANJCIMA KOD SREBRENIKA, OTKRIVENO ŠEHIDSKO SPOMEN OBILJEŽJE

U petak, 27.7.2018. u prisustvu brojnih mještana, predstavnika zakonodavne i izvršne vlasti općine Srebrenik i Tuzlanskog kantona, Medžlisa IZ-e Srebrenik te predstavnika boračkih udruženja, danas je u Gornjim Moranjcima otkriveno spomen-obilježje trojici šehida iz ovog naselja. Prigodan vjerski program izveli su imami sa područja Medžlisa IZ-e Srebrenik.
 

Mještani Mjesne zajednice G. Moranjci u periodu agresija 1992-1995 učestvovali su u odbrani naše zemlje sa 125 boraca, a trojica njih su poginula. U petak im je otkriveno novo spomen obilježje, nakon dotrajalosti starog.
Spomen obilježje je otkriveno šehidima: Sinanović (Ibrahima) Rukib: 1955 – 1993;
Hodžić (Rasima) Muhamed: 1971 – 1993; Mujkanović (Mehmedalije) Admir 1971 – 1992;

Novoizgrađeno spomen-obilježje zajednički su otkrili Jakub Suljkanović, premijer Vlade TK, Nihad Omerović, načelnik općine Srebrenik, Fadil Smajić, vijećnik u OV Srebrenik, Muamer ef. Bećirović, imam u džematu Gornji Moranjci i Kemal Smajić, predsjednik Vijeća MZ Gornji Moranjci.
 

U izgradnju spomen-obilježja uloženo je oko 17.000 maraka, do čega je 10.000 KM osigurala Vlada TK, dok su po 3.500 KM izdvojili Općina Srebrenik i Fadil Smajić, mještanin ovog naselja. Nakon otkrivanja spomen-obilježja brojne delegacije polaganjem cvijeća odale su dužnu počast trojici šehida iz Gornjih Moranjaka.
Zaslužnim pojedincima koji su pomogli izgradnju spomen-obilježja uručene su zahvalnice.

D.B/Haris Vehabović

Check Also

Savjetovanje za koordinatorice za brak i porodicu – „Misija i profesija“

Odjel za brak i porodicu Uprave za vjerske poslove Rijaseta IZ u BiH organizirao je …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Watch Dragon ball super