IZDVAJAMO

Čestitka Ramazanskog bajrama 1444. h.g.

Poštovana braćo i sestre u vjeri,
Blagoslovljeni dani i noći ovogodišnjeg mjeseca ramazana su iza nas. Mjesec koga ispraćamo učio nas je i podsjećao najvećim vrijednostima. Kroz ramazanske ibadete smo čistili svoju dušu i tijelo, čuvali se grijeha i snažili svijest o Bogu, našem Stvoritelju i Gospodaru. Post je u nama pobuđivao najljepša i najiskrenija osjećanja i iskustva vjere, a u isto vrijeme praktično nas je motivirao da iskazujemo više pažnje, brige, razumijevanja, solidarnosti i čovjekoljublja uopće, među nama samima.
Bajramske dane koji su pred nama ispunimo radošću i zadovoljstvom. Radujmo se nagradi za djela pokornosti, dobrote, požrtvovanosti i izdržlljvosti, vjernosti i ljubavi prema Allahu dž.š., Njegovom Poslaniku, a.s. i svetim vrijednostima Islama, kao i odgovornosti spram svojih obaveza koju smo pokazali u proteklom mubarek mjesecu Ramazanu. Neka nam mubarek dani Bajrama budu dani mira, reda i prakticiranja korisnih djela koja će nas voditi do Božijeg zadovoljstva i našeg uspjeha, onog ličnog i općeg društvenog. Dragog Boga molimo da nam upotpuni našu bajramsku radost primanjem naših ramazanskih ibadeta i svih naših dobrih dijela. Da nas učini trajnim nosiocima ramazanskih ukrasa, bajramske radosti i pronositeljima naše vjere i nade u naše bolje danas i sutra. U predstojećim mubarek danima sjetimo se naših umrlih dovom i ne zaboravimo naše šehide, drugog dana bajrama na „Dan šehida“, posjetimo njihove kabure i dajmo svoj doprinos našem kolektivnom sjećanju na njihovu žrtvu.
Uz iskrenu želju da bajramska radost uđe u svaki naš dom i našu porodicu, u ime Medžlisa IZ-e Srebrenik, svima vama braćo i sestre u vjeri, želim sretne i ugodne bajramske dane uz dovu Allahu dž.š. da ih provedete u zdravlju, dobrom raspoloženju i porodičnoj sreći.

BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN!
Glavni imam
Refik-ef. Hodžić

Check Also

Radna posjeta Medžlisu Islamske zajednice Srebrenik

Muftija tuzlanski dr. Vahid-ef. Fazlović posjetio je u četvrtak, 18. aprila ove godine, Medžlis Islamske …

Watch Dragon ball super