“Izaber život, a ne drogu” – Tribina za mlade u Srebreniku

Dana 24.12.2019. godine, u sali MIZ-e Srebrenik, u 13:00 h, Mreža mladih MIZ-e Srebrenik i JU CROPS (Centar za rehabilitaciju ovisnika o psihoaktivnim supstancama) Lukavac su organizovali tribinu za mlade pod nazivom: "Izaberi život, a ne drogu."
Prisutne su poselamili i dobrodošlicu iskazali Emir-ef. Brašnjić, koordinator Mreže mladih Srebrenik i Refik-ef. Hodžić, glavni imam MIZ-e Srebrenik.
Rad CROPS-a su mladima prezentirali Osmić Anela pedagog-psiholog pomenutog centra i Rahmanović Kenan socijalni pedagog. Prisutnima su se obratili i dvojica korisnika CROPS-a: J.E. i V.B., koji su svojim predstavljanjem svoga iskustva sa psihoaktivnim supstancama ostavili veliki utisak na mlade, uz poruku da se ovom poroku ne približavaju, da izaberu život, a ne drogu.
Gosti tribine su bili i članovi Mreže mladih Orašje sa koordinatorom hfz. Redžom-ef. Sivićem. Tribini su prisustvovali i učenici Mješovite srednje škole Srebrenik.
Nakon tribine, upriličeno je druženje za mlade.
Mreža mladih MIZ-e Srebrenik se zahvaljuje CROPS-u na čelu sa direktorom Mevludinom Joldićem.
Pozivamo mlade da budu dio Mreže mladih koju MIZ-e Srebrenik na čelu sa glavnim imamom Refik-ef. Hodžićem i predsjednikom Dževadom Šehrićem podržavaju i stavljaju u prioritete rada i djelovanja Medžlisa.

Check Also

Odjel za brak i porodicu: Uručena pomoć za porodicu Jukić

Odjel za brak i porodicu MIZ Srebrenik je u proteklom periodu realizovao akciju prikupljanja sredstava …

Watch Dragon ball super