Javni poziv za hutbu u povodu završetka mektebske nastave

Uprava za vjerske poslove Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, Odjel za hatabet, vaz i iršad, u povodu završetka mektebske nastave 2015/2016., raspisuje javni poziv za najsadržajniju hutbu.

Uvjeti javnog poziva

  • Pravo učešća na javnom pozivu imaju svi dekretirani imami, hatibi i muallimi koji obavljaju muallimsku dužnost.
  • Hutba treba da odražava autorov stav po pitanju mekteba, mladih i mektebskog poučavanja.
  • Uz hutbu je potrebno priložiti potvrdu nadležnog glavnog imama o ispunjavanju uvjeta.
  • Prijavljeni radovi mogu sadržavati najviše 2,5 kartice, bez uvodnog teksta hutbe (1 kartica = 1.800 karaktera).

Krajnji rok za dostavu radova: 1. april 2016. godine do 15 sati.

Radove slati na adresu: Uprava za vjerske poslove, ul. Zelenih beretki br. 17, 71000 Sarajevo ili putem e-maila: uprava.vp@rijaset.ba sa naznakom: Za javni poziv: ”Hutba u povodu završetka mektebske nastave“.

Nakon što Komisija Uprave za vjerske poslove izvrši odabir najboljih radova, rezultati javnog poziva će biti objavljeni do 30. aprila 2016. godine na web-sajtu Islamske zajednice (www.islamskazajednica.ba).

  • Uprava za vjerske poslove će nagraditi prve tri hutbe, a najbolje ocijenjenu će publicirati putem centralne hutbe na cijelom području Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, 13. maja 2016. godine.

Nagrade i priznanja će biti uručeni 15. maja 2016. godine u Gazi Husrev-begovoj džamiji na svečanosti koju će organizirati Uprava za vjerske poslove povodom završetka mektebske godine i finalnog takmičenja polaznika mektebske nastave na nivou Rijaseta.

D i r e k t o r

mr. Nusret ef. Abdibegović

Check Also

Zekat – pobožnost i društvena odgovornost

Related

Watch Dragon ball super