Mladi iz Srebrenika na manifestaciji “Dani povratka – Divič 2021”

Dvadeset mladića i djevojaka iz Srebrenika je uzelo učešće na omladinskim susretima i prisustvovalo manifestaciji Dani povratka-Divič 2021. u nedjelju 22.8.2021.
Prenosimo vam impresije nekih od učesnika Mreže mladih Srebrenik.

Derviša Zejnilagić: “Izlet je bio odličan, organizacija stvarno vrhunska, Divič prelijep. Igre su same po sebi učinile događaj zanimljivim i zabavnim, a na kraju koncert je doslovno bio kao šlag na tortu. Prelijepo je bilo vidjeti kako se na akšamu brzo popunila džamija pa nas puno nije uopšte moglo ući, nego smo se snašli pa ispred džamije klanjali kako je ko uspio pa neko na serdžadi, neko na tepihu, majici itd. Treba ovo definitivno ponoviti!”

Ensar Ćidić: “Omladinsko druženje u Diviču je bilo odlično. Pored zabave i druženja, nešto smo i naučili na kvizu provjere znanja kako islamske tako i naučne oblasti. Imali smo priliku upoznati se sa omladinom iz cijelog Muftijstva tuzlanskog. Pored svega toga, najviše mi se dopalo zajedničko obavljanje namaza u džamiji. Nadam se da će biti još ovakvih prilika za odmor, uživanje i druženje.”

Lejla Husičić: “Dana 22.08.2021. smo doista imali prelijep događaj koji ćemo svi pamtiti. Posjetili smo Divič. Pored njegove ljepote, rijeke Drine, upoznali smo mnogo dragih i gostoljubivih osoba.Organizacija cijelog dana odvijala se na velikoj razini kvalitete. Od igara, kvizova, samog posluživanja i koncerta koji je doista lijepo došao za dušu. Pored zabavljanja, klanjali smo redovne namaze, što mi se jako dopalo, ali najljepši dio bio je na akšamu, kada pogledate tu punu džamiju i pokornost. Poslije toga kako rekoh, slijedio je koncert vrhunskih pjevača i hora koji su nas zadivili, impresionirali da nekada poslušamo i tu vrstu muzike.Nadamo se opet ovakvom susretu da se družimo i upoznajemo.”

Check Also

Seminar za imame-muallime i nastavnike islamske vjeronauke

U četvrtak, 22. septembra 2022. godine, u organizaciji Muftijstva tuzlanskog i Medžlisa Islamske zajednice Srebrenik, …

Watch Dragon ball super