Odjel za brak i porodicu: Mimohod na Trgu slobode u Tuzli

Na Trgu slobode u Tuzli održano je mirno okupljanje majki i žena Srebrenice i Srednjeg Podrinja.

Podršku mimohodu danas je dao i Odjel za brak i porodicu MIZ Srebrenik, te tuzlanski džemati: Sepetari, Bijela džamija i Solina, na čelu sa imamima Esmir-ef. Hasanović, hfz, Abdullah-ef. Okanović i Sanel-ef. Hodžić.

U Čaršijskoj džamiji su predate četiri hatme koje su učili pomenuti tuzlanski džemati i džematlijke Medžlisa Srebrenik. Džematlijke MIZ Srebrenik su za ovu priliku proučile tri hatme za duše šehida Srebrenice.

Porukom podrške obratio se Esmir-ef. Hasanović koji je još jednom istakao hrabrost i snagu majki, supruga i članova porodica ubijenih Bošnjaka:
"Ono što vi pokazujete je najveća vrsta hrabrosti i dostojanstvo, jer dostojanstveno tražite pravdu i čuvate istinu o Genocidu počinjenom nad Bošnjacima", kazao je efendija Hasanović, podsjetivši sve prisutne na kur'anske ajete o iskušenjima na ovom prolaznom svijetu, kao i nagradama za ista. Efendija Hasanović istakao je također važnost istrajnosti u činjenju djela, makar ona bila i mala.
"Godinama se majke, supruge i sestre okupljaju u našem gradu, čineći to istrajno, a to nisu mala djela, to su najunivezalnija djela i najveći principi", dodao je.

Uz majke majke, supruge i članove porodica ubijenih Bošnjaka danas su bile koordinatorica Odjela za brak i porodicu Muftijstva tuzlanskog Hasiba Saračević, koordinatorice iz Tuzle i Srebrenika Elmedina Osmić Brzović i Edina Mujkić, kao i džematlijke iz Lukavca, Srebrenika i Doboj Istoka.

Check Also

U džematu Špionica centralna svečanost povodom Nove 1446. hidžretske godine

U džematu Špionica, u subotu 06.07.2024. godine nakon akšam namaza, održana je centralna svečanost za …