Promocija knjige u Gradskoj džamiji u Srebreniku

"Odgoj Salahuddinove generacije i povratak u Jerusalem" naslov je knjige čija je promocija upriličena 25.10.2019. godine, u jacijskom vremenu, u Gradskoj džamiji u Srebreniku.              Autor ovog značajnog djela je eminentni dr. Madžid Arsan el-Kejlani u prevodu Edina Dedića i Jusufa Džafića sa arapskog na bosanski jezik.

Riječ je knjizi koja govori o najznačajnijim pitanjima islamskog ummeta, osobito iz perioda njegove klonulosti i slabosti poput nejedinstva, ideoloških sukoba, frakcijskih usitnjavanja i destrukcije njegovog bića, neodgovornosti, duhovne i moralne nestasalosti uleme, muslimanskih vođa i vladara, odsustva iskrenosti itd.

Posebna vrijednost ovog djela je u tome što se autor ne kreće samo u ravni identifikacije, konstatiranja i registriranja problema, nego nudi i mjerodavne odgovore i predlaže rješenja od kojih se neka mogu smatrati vrlo djelotvornim, univerzalnim i primjenjivim na svako vrijeme i mnoge karakteristične okolnosti, kao i na ovo naše vrijeme i nama savremene okolnosti.

Check Also

Mekteblije džemata Centar Srebrenik boravili na Vlašiću

Dana 19.01.2020. godine, u nedjelju, polaznici mekteba džemata Centar Srebrenik sa muallimom Emir-ef. Brašnjićem boravili …

Watch Dragon ball super