IZDVAJAMO

Ramazanska poruka 1444. h.g

Poštovana braćo i sestre u vjeri!

Pred nama su blagoslovljeni ramazanski dani i noći 1444. h.g. koji će svojim nurom osvjetljavati vjernička srca, razvijajati u njima snagu imana i pojačavati želju i odlučnost da ostanu i ustraju na putu istine.

Ovogodišnji ramazan iznova pred nama otvara vrata jednomjesečne odgojne škole koja nam se otvara svake godine da u njoj ponavljamo za nas važne lekcije: Kako biti iskren i odan Dragome Bogu, kako očuvati tjelesnu kontrolu i samodisciplinu, kako obuzdavati nagone i strasti, i koji su to oblici dobročinstva preko kojih se zadobija Božija naklonost i nagrada.
Ramazansko mubarek vrijeme predstavlja radost za svakog vjernika, jer je to prilika da naše stanje popravimo, da se bremena naših grijeha oslobodimo, da našu vezu sa Gospodarom učvrstimo, da naše duše ibadetom posta, namaza i učenjem Kur'ana ojačamo i napojimo. Ali isto tako, ramazan je prilika i da naše međusobne odnose popravimo, da naše safove ojačamo, da porodične i rodbinske veze učvrstimo i održavamo, da solidarnost jedni prema drugima pokažemo, da onima koji pomoć trebaju pomognemo, da jetima obradujemo, da Allaha Uzvišenog molimo, istigfar činimo i sa podignutim rukama u dovi Njemu na blagodatima zahvaljujemo i od Njega oprost, uputu, pomoć, zaštitu i sreću tražimo.
Allaha Uzvišenog molimo, da nas osnaži i pomogne da u ovom mubarek mjesecu upotpunimo naš post i sve druge ibadete, da nam omili našu vjeru, učini nas širokogrudnim, da se u našim srcima rađaju iskrenost, ljubav i razumjevanje, da u njima ne bude mjesta za mržnju, zavist i pohlepu, da nas oplemeni i pomogne nam da sačuvamo svoju vjeru i ljudskost, da nas sačuva teške kušnje i da nas obilnom nagradom na oba svijeta obraduje.
Uz ove poruke i iskrene dove Allahu dž. š., u ime Medžlisa IZ-e Srebrenik, svim muslimanima i muslimankama čestitam nastupajuće mubarek dane mjeseca ramazana sa željom da ga provedu u zdravlju, rahatluku i Allahovom zadovoljstvu.

Ramazan šerif mubarek olsun!
Glavni imam
Refik- ef. Hodžić

Check Also

Radna posjeta Medžlisu Islamske zajednice Srebrenik

Muftija tuzlanski dr. Vahid-ef. Fazlović posjetio je u četvrtak, 18. aprila ove godine, Medžlis Islamske …

Watch Dragon ball super