IZDVAJAMO

Seminar za koordinatore pri medžlisima Muftiluka tuzlanskog

U nedjelju, sa početkom u 10 sati, 23. februara 2020. godine, u amfiteatru KOC Tušanj-Slatina, održan je seminar za sve koordinatore pri medžlisima sa područja Muftiluka tuzlanskog.

Već u uvodnom dijelu, nakon učenja kraćeg odlomka iz Kur'ana, kojeg je proučio hfz. Abdulah-ef. Kapo, prisutnima se obratio prof. Mumin-ef. Mumić, koordinator Ureda za društvenu brigu pri Muftijstvu tuzlanskom, osvrnuvši se na rad ovog Ureda u 2019. godini na području Muftiluka, stavivši akcenat na organizovanje redovne akcije davanja krvi pri svim medžlisima u narednom periodu, kao i o ostalim projektima u tekućoj godini.

Poslije toga, riječ je uzela prof. Hasiba Saračević, koordinatorica Ureda za brak i porodicu pri Muftijstvu, iznijevši aktivnosti u ovom domenu na području Muftiluka.

Prof. hfz. Abdulah-ef. Kapo, u ulozi koordinatora, govorio je o aktivnostima Mreže mladih, iznijevši planove Mreže mladih u koordinaciji sa medžlisima.

Dr. Mensur-ef. Husić, koordinator za rad sa nevladinim organizacijama, osvrnuo sa na rad u ovom sektoru u proteklom periodu, kao i na planove za budući period.

Nakon izlaganja koordinatora, na seminaru se obratio i muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović, izrazivši spremnost u potpori na ovim poljima djelovanja, kao i zadovoljstvo postignutim u proteklom periodu, te preporuku da se uvijek može bolje.

Nakon kraće pauze, u drugom dijelu seminara, Valdet Peštalić, trener/konsultant, upriličio je predavanje na temu timskog rada i priprema radionica.

U završnom dijelu seminara, riječ je uzela dr. Amra Delić, spec. neuropsihijatrije na temu rada sa osjetljivim grupama stanovništva.

Check Also

Mubarek noć Lejletul-berat

Mubarek noć Lejletu-l-berat, po Takvimu Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini za 2020. godinu …

Watch Dragon ball super