Svečano otvorenje mesdžida u Brezju – džemat Tinja

U nedjelju, 29.09.2019.god., u mjestu Brezje koje pripada džematu Tinja, sa početkom u 11:30 sati, upriličeno je svečano otvorenje mesdžida.

Otvorenju su, pored velikog broja džematlija, gostiju i imama srebreničkih džemata, prisustvovali i predstavnici Medžlisa Islamske zajednice Srebrenik, glavni imam Refik-ef Hodžić i predsjednik Izvršnog odbora MIZ Srebrenik Dževad Šehrić, zatim ispred Muftijstva tuzlanskog,  izaslanik muftije tuzlanskog, profesor Idriz Memić.

Otvaranju je također prisustvovao gradonačelnik Srebrenika, dr. Nihad Omerović, zatim predstavnik MFS Emmaus, Mohammed Yaser Sabbagh, te predsjednik Mjesne zajednice Esed Selimović.

Kamen temeljac za ovaj mesdžid postavljen je 30.03.2018. godine, gdje je najviše sredstava uloženo od strane Međunarodnog foruma solidarnosti Emmaus, kada je u pitanju sama gradnja objekta, dok su ograđivanje objekta, te struju i vodu, kao i odvodne instalacije finansirale džematlije ovoga džemata, kao i Medžlis Islamske zajednice Srebrenik zajedno svojim džematima.

Plac za gradnju objekta, kao i materijal za podno grijanje donirao je Senad Džombić, dok se za klimatizaciju objekta pobrinula firma Klimainvest iz Banovića.

Ukupna vrijednost radova na ovom projektu iznosi 135 000KM.

Check Also

Odjel za brak i porodicu: Uručena pomoć za porodicu Jukić

Odjel za brak i porodicu MIZ Srebrenik je u proteklom periodu realizovao akciju prikupljanja sredstava …

Watch Dragon ball super