Trostruka radost u džematu Centar Srebrenik

Dana 02.09.2020. god., sufaru su u džematu Centar Srebrenik završili brat i sestra: Bakir i Dalila Nuhanović i njihova majka Safeta Nuhanović. Njihov muallim je Emir-ef. Brašnjić. 

Nakon proglašenja pandemije u našoj zemlji, te prelaska sa klasične na online mektebsku nastavu, Bakir i Dalila su kao odlični polaznici mekteba pokazali visok nivo znanja i interesovanja i u online nastavi. Nakon završetka mektebske godine, za vrijeme raspusta su nastavili učiti online sufaru sa muallimom Emir-ef. Brašnjićem. Njihova majka Safeta je zajedno sa njima bila u ovoj priči, te pomagajući svojoj djeci i sama uz njih naučila kur'ansko pismo.

Svakako je i njihov babo Sead dio ovog uspjeha, koji je nesebično žrtvovao svoje vrijeme i redovno djecu dovodio u mekteb dok je trajala klasična nastava.

Čestitamo Dalili, Bakiru, Safeti i Seadu, upućujući dovu Uzvišenome da im Kur'an bude najbolji prijatelj i vodič u njihovim životima!

 

Check Also

Omladinsko druženje povodom Mevluda u džematu Špionica

U organizaciji Mreže mladih MIZ-e Srebrenik, u petak, 30.10.2020.godine, poslije akšam-namaza, izveden je mevludski program …

Watch Dragon ball super