IZDVAJAMO

Jasmin-ef. Begunić dobitnik nagrade „Redžep-ef. Muminhodžić“ za 2020/21. godinu

Na redovnoj sjednici Muftijstva tuzlanskog, koja je održana u srijedu 18. novembra 2021. godine, usvojen je izvještaj Komisije o bodovanju prijavljenih kandidata za dodjelu priznanja i nagrade za muallimski rad „Redžep-ef. Muminhodžić“ za 2020/21. godinu.

Komisija, koju je imenovalo Muftijstvo tuzlansko, utvrdila je da je prispjela dokumentacija prijavljenih kandidata kompletna, te je pregledala i bodovala dokumentaciju prema postavljenim kriterijima.

Komisija je konstatovala da najviše bodova ima Jasmin-ef. Begunić, imam džemata Ćehaje, Medžlis Islamske zajednice Srebrenik, te je Muftijstvu tuzlanskom predložila da mu bude uručeno priznanje i nagrada za muallimski rad „Redžep-ef. Muminhodžić” za 2020/21. godinu.

Nagrada će Jasmin-ef. Beguniću biti uručena na narednoj sjednici Savjeta za vjerska pitanja Muftijstva tuzlanskog.

Priznanje i nagradu za muallimski rad „Redžep-ef. Muminhodžić” Muftijstvo tuzlansko dodjeljuje jednom godišnje muallimima/muallimama koji su ostvarili izuzetan rezultat rada u mektepskoj pouci, kao znak priznanja za ostvarene uspjehe u mektebu i kao afirmacija i podstrek snažnijem zalaganju, promovisanju i vrednovanju muallimskog rada.

(muftijstvotz.ba)

Check Also

Iftar u džematu Previle

Godina za godinom u džematu Previle, 17. noć ramazana, kada nastupa Lejletul-bedr, već polahko postaje …

Watch Dragon ball super