Posjeta Medžlisu IZ Srebrenik: U fokusu briga o djeci i značajni infrastrukturni projekti

Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović posjetio je u utorak, 14. marta 2023. godine Medžlis Islamske zajednice Srebrenik. Muftija je tom prilikom prisustvovao sjednici Izvršnog odbora ovog medžlisa. Na sjednici su glavni imam i predsjednik Refik-ef. Hodžić i Nedim Delić predstavili prioritetne poslove medžlisa u narednom periodu.

Muftija Fazlović je članovima novog saziva Izvršnog odbora poželio uspješan rad u ovom mandatu. Naglasio je značaj i ulogu koju Izvršni odbor, koga čine predstavnici uleme i džematlija, ima u uspješnom obavljanju poslova svakog medžlisa. Muftija je posebno istakao značajan infrastrukturni projekat Medžlisa IZ Srebrenik – izgradnju Čaršijske džamije. Pored toga, iznimno važan je i plan medžlisa da se u što skorije vrijeme pokrene obdanište.

-Na ovaj način, brigom o našoj djeci od njihovog ranog perioda a kasnije i kroz mektepsku pouku te mrežu mladih, pomoći ćemo im da se ispravno orjentiraju i imaju jasan put u svome životu, kazao je ovom prilikom muftija Fazlović.

U džematu Tinja muftija Fazlović je obišao džamiju u izgradnji te je razgovarao s članovima Građevinskog odbora. Iskazano je zadovoljstvo do sada obavljenim radovima te je Muftija posebno pohvalio veliki doprinos džematlija, građevinara i zanatlija koji svojim ličnim angažmanom učestvuju u izgradnji džamije.
(muftijstvotz.ba)

Check Also

U džematu Špionica centralna svečanost povodom Nove 1446. hidžretske godine

U džematu Špionica, u subotu 06.07.2024. godine nakon akšam namaza, održana je centralna svečanost za …