Aktivnosti Medžlisa IZ-e Srebrenik i MDD Merhamet Srebrenik

Medžlis IZ-e Srebrenik i MDD Merhamet Srebrenik od prvog dana pomažu narodu stradalih od poplava. Oni svoje aktivnosti nastavljaju i dalje.

U petak 23.05.2014. godine u organizaciji Medžlisa Srebrenik i MDD Merhamet Srebrenik nekoliko imama sa našeg područja su proveli dan na čišćenju poplavljenog područja u džematu Pridjel MIZ-e Doboj.

U subotu 24.05.2014. godine u organizaciji Medžlisa Srebrenik i MDD Merhamet Srebrenik nekoliko imama i aktivista sa našeg područja su proveli dan na čišćenju poplavljenog područja u Maglaju.

U ponedjeljak 26.05.2014. godine zaprimljena je pošiljka humanitarne pomoći iz Njemačke preko RO Merhamet Tuzla, koja se pakira i šalje ugroženima od poplava.

Danas, u utorak, 27.05.2014. godine otpraćen je konvoj od dva kombija i nekoliko auta sa hranom i vodom za potrebe Narodne kuhinje u Doboju, MIZ-e Doboj. Istog dana otpraćena su dva kombija hrane i garderobe, odjeće i obuće, za potrebe naroda Maglaja. Danas su imami i aktivisti u organizaciji Medžlisa Srebrenik i MDD Merhamet Srebrenik otputovali za Maglaj kako bi pomogli Maglajlijama na čišćenju njihovog područja, dok je jedna grupa imama i aktivista raspoređeno u Maglaju oko razvoženja i podjele pomoći.

Koristimo priliku da se zahvalimo firmama BuldićCom, Voćni rasadnik, Selam d.o.o, Great d.o.o., koji su ustupili svoja vozila za prijevoz humanitarne pomoći i radne snage.

Molimo Allaha dž.š. da stradalima olakša a one koji iskažu svoju humanost i pomognu u ovim teškim trenucima ako Bog da obilato nagradi. Amin!

 

Damir ef. Babajić

čišćenje doboj doboj 1 doboj 2 doboj slika konvoj maglaj čišćenje

Check Also

Obavijest o besplatnoj instruktivnoj nastavi iz matematike

Obavještavaju se svi učenici osnovnih i srednjih škola o početku besplatne instruktivne nastave iz matematike. …

Watch Dragon ball super