ANER MUSIĆ IZ SREBRENIKA PRVI NA MUFTIJSTVU

Mektebsko takmičenje na nivou Muftijstva tuzlanskog održano je u nedjelju 22. aprila 2018. godine u Behram-begovoj medresi. Na takmičenju su učestvovala 172 takmičara, koje su pripremali 91 imam, muallim i muallima s područja svih 23 medžlisa Muftijstva tuzlanskog.

Takmičenje je održano u 4 kategorije: test iz mektebske nastave – opće znanje (mlađi uzrast), test iz mektebske nastave – opće znanje (stariji uzrast), kiraet – učenje Kur'ana (mlađi uzrast) i kiraet – učenje Kur'ana (stariji uzrast). Iz svake od navedenih kategorije učešće su uzela po dva takmičara.

Medžlis IZ-e Srebrenik na ovogodišnjem takmičenju predstavljali su: Musić Aner, Šabić Meri (test općeg znanja-mlađi uzrast), Ibrić Ilma, Ibrić Melisa, (test općeg znanja-stariji uzrast) svi iz džemata Ćehaje, muallim Jasmin-ef. Begunić, Nurikić Nejra (kiraet-mlađi uzrast) iz džemata C. Srebrenik, muallim Emir-ef. Brašnjić, Omić Haris (kiraet-mlađi uzrast) iz džemata Špionica, muallim Refik-ef. Hodžić, Žilić Hamza  (kiraet-stariji uzrast) iz džemata Falešići, muallim Mevludin-ef. Salkić i Barakat Neira (kiraet-stariji uzrast) iz džemata C. Srebrenik, muallim Emir-ef. Brašnjić.

Polaznik mektepske nastave džemata Ćehaje, Medžlis IZ-e Srebrenik, Aner Musić osvojio je prvo mjesto iz testa općeg znanja za kategoriju mlađi uzrast, te će predstavljati Muftijstvo tuzlansko na završnom takmičenju na nivou Rijaseta Islamske zajednice u BiH koje će biti održano 06.maja 2018. godine u Sarajevu.

U ukupnom zbiru bodova ekipa Medžlisa IZ-e Srebrenik zauzela je drugo mjesto.

Čestitamo svim takmičarima i njihovim muallimima, a posebne čestitke upućujemo Aneru Musiću, ambasadoru Medžlisa IZ-e Srebrenik, kao i roditeljima i muallimu Jasminu-ef. Beguniću na ovom uspjehu. Molimo Allaha da ih nagradi, a Aneru podari snage i uspjeha u budućem radu. Amin!

D.B.

 

Check Also

Temeljska dova povodom početka gradnje Čaršijske džamije u Srebreniku

U četvrtak, 16. maja ove godine, proučena je dova na temeljima Čaršijske džamije u Srebreniku. …