IZDVAJAMO

Čestitka povodom Nove 1442. hidžretske godine

Poštovana braćo i sestre,
Večeras sa zalaskom sunca nastupa 1442. hidžretska godina. To je vrijeme koje nas uvijek iznova podsjeća na hidžretski put Muhammeda a.s. i njegovih  ashaba, iz Meke u Medinu,  koji predstavlja putokaz  i usmjerenje do ostvarenja najplemenitijih ciljeva koje je pred čovjeka postavio Uzvišeni Allah.            
Hidžra nosi univerzalnu poruku ljudima da je njihov uspjeh u stalnom naporu da u svojim životima čine seobu od grijeha i zla prema dobru i dobročinstvu, da napuštaju ono što je štetno za ljudski život i moral u korist onoga što je dobro, da budu bolji i plodotvorniji u godini u koju ulaze od godine koju ispraćaju. Hidžra nas opominje da će svaka godina koju ispraćamo i svaki novi dan kojeg dočekujemo biti svjedok za nas ili protiv nas. Stoga, budimo svjesni svoje uloge, obaveza ali i prolaznosti naših životnih prilika. Budimo istinski nosioci univerzalnih vrijednosti. Budimo poput mekanskih muhadžira koji donose čistu vjeru ali i medinskih ensarija koji im otvaraju svoja srca i domove. 
U povodu nastupajuće nove hidžretske 1442. godine svim muslimanima i muslimankama upućujemo najiskrenije čestitke, uz želju da nam Uzvišeni Bog u njoj podari zdravlje, uspjeh i osobnu sreću!

Glavni imam
Refik-ef. Hodžić

Check Also

Druženje za žene u džematu Tutnjevac posebnim povodom

Džemat Tutnjevac, na čelu sa koordinatoricom džemata, Hazretom Jahić, poznat je po veoma lijepim aktivnostima …

Watch Dragon ball super