Dodjela nagrada za najbolje literarne radove

1483427_248907918609142_1583175650_n

Medžlis islamske zajednice Srebrenik prati sve aktivnosti na svom području koje doprinose poboljšanju rada Medžlisa, njenih džemata kao i svakog člana svoje zajednice. Zasigurno veliki doprinos daje na polju mektepske nastave kao i saradnje sa polaznicima vjeronauke u školama na području općine Srebrenik.

Medžlis IZ-e Srebrenik već nekoliko godina u saradnji sa vjeroučiteljima, te UG “Pustinjska ruža” organizira obilježavanje dana rođenja posljednjeg Allahova poslanika Muhammeda a.s.

Tako i ove godine u povodu obilježavanja dana mevluda, 12. rebiul-ewela, dana rođenja posljednjeg Allahovog poslanika,  MIZ Srebrenik u saradnji sa U.G. Pustinjska ruža je raspisao konkurs za najbolji literarni rad na temu: “Pismo Poslaniku, a.s.” Konkurs je trajao od 11.12.2013.g. do 30.12.2013.g., a rezultate konkursa objevljujemo na službenim stranicama Medžlisa IZ-e Srebrenik i U.G. Pustinjska ruža kao i na facebook profilu Pustinjske ruže.

Pravo učešća imali su učenici osnovnih škola i polaznici mektepske nastave na području Medžlisa IZ-e Srebrenik.

U ponedjeljak, 13.01.2014. godine sa početkom u 17:30 sati u prostorijama Medžlisa Srebrenik proglašeni su najbolji radovi iz literarnog konkursa na temu “Pismo Poslaniku”. Na samom početku ašare je proučio polaznik mekteba Brda Faruk Joldić. Glavni imam MIZ Srebrenik Refik ef. Hodžić je poselamio sve prisutne i podsjetio na ulogu koji bi Pejgamber a.s. trebao imati u našim životima. Zatim se obratio predsjednik U.G. Pustinjska ruža Esmir Selimović sa porukom da je ovo udruženje spremno na saradnju sa svima koji običnom narodu žele lakši život. Najzanimljiviji dio programa je naravno svečano proglašenje najuspješnijih radova. Komisija u sastavu mr. Abdulah Arifović, Osman-ef. Mujić i profesor bosanskog jezika i književnosti Sehid Mulavdić, je nakon velikog broja pristiglih radova pregledala i ocijenila radove, te izdvojila četiri najbolja rada:

1.   mjesto Karić Ajdin – džemat Kiseljak

2.   mjesto Zukić Selmira – džemat Lisovići

3. i  4. mjesto dijele Rešidović Ajla-II O.Š. Srebrenik i  Joldić Adelisa O.Š. Sladna

 

Diplome i novčane nagrade najuspješnijim učesnicima ovog konkursa je uručio, u ime MIZ Srebrenik, glavni imam Refik ef. Hodžić dok je predsjednik U.G. Pustinjska Ruža Esmir ef. Selimović uručio skromne hedije. Za prelijep ambijent dužni smo zahvaliti horu II O.Š. Srebrenik koji su izveli par prelijepih ilahija, te njihovim vjeroučiteljima Abdulahu i Mireli. Na kraju je pobjednik Karić Ajdin pročitao svoj nagrađeni rad a njegov glas je izmamio i suze kod nekih posjetilaca ove manifestacije. Zahvaljujemo se U.G. Pustinjska ruža,  MIZ Srebrenik i Aktivu Vjeroučitelja kao i imamima bez kojih ovaj projekat ne bi bio ovako uspješan.

Zahvaljujemo se svim učesnicima na trudu i zalaganju te im želimo puno sreće idući put, a pobjednicima čestitamo na osvojenim mjestima i molimo Allaha da ih sve nagradi i podari snage i uspjeha kako u mektebu, školi, tako i na svim putevima u vašim životima.

 

 

1609822_248908935275707_1976865721_n 1528695_248909038609030_1589546465_n

 

Damir-ef Babajić

Check Also

Obavijest o besplatnoj instruktivnoj nastavi iz matematike

Obavještavaju se svi učenici osnovnih i srednjih škola o početku besplatne instruktivne nastave iz matematike. …

Watch Dragon ball super