Džemat Kiseljak pokazao svoju humanost na djelu

 

KISELJAK

U januaru mjesecu 2014. godine, u požaru čiji su uzroci još nepoznati, izgorjela je kuća Hasana Smajlovića u Kugama. Na kući ostali su samo zidovi i zgarište.

 

 

 

Već nekoliko dana vlasnik kuće i porodica njegove kćerke Fatime Smajić, samohrane majke troje djece, čiji je suprug Senad poginuo u sobraćajnoj nesreći prije tri godine, borave u jednoj neuslovnoj prostoriji pomoćne zgrade. No, činjenica da u ovoj velikoj nevolji nisu ostali sami, budi im nadu da će uskoro ponovo imati topli dom. Naime, odmah nakon požara, u pomoć na raščišćavanju zgarišta kuće, od koje su ostali samo zidovi, priskočile su brojne komšije, a rukovodstvo MZ Kuge pokrenulo je i humanu akciju na prikupljanju novčanih priloga za sanaciju skoro potpuno uništene kuće. Među prvima u pomoć je priskočila i islamska zajednica.  Džemat Kiseljak, Medžlis islamske zajednice Srebrenik, je bio među prvima za donaciju samohranoj majci. Oni su donirali 400 KM ispred džemata. Posjetu u ime džemata obavili su predsjednik džematskog odbora Delić Nedim, blagajnik džemata Muratović Mustafa, članovi džematskog odbora Delić Zuhdija I Delić Džemail, te imam džemata Kiseljak Ismet-ef. Odobašić.

 

 

 

Svi koji žele pomoći da Hasan, njegova kćerka Fatima i unuke Nejra (18 ), Mediha (12 ) i Adelina (6 ) ponovo dobiju siguran krov nad glavom, svoje novčane priloge mogu uplatiti na žiro račun otvoren kod NLB banke Tuzla broj: 1327300000000566, broj računa korisnika: 102 700 856.

 

 

 

 

 

Molimo Allaha da ih nagradi za uloženi trud, te im podari svaki hajr, a nama da posluže za primjer. Amin!

 

 

 

Damir-ef. Babajić

 

 

 

Check Also

Obavijest o besplatnoj instruktivnoj nastavi iz matematike

Obavještavaju se svi učenici osnovnih i srednjih škola o početku besplatne instruktivne nastave iz matematike. …

Watch Dragon ball super