Hatma dove polaznika mektepske nastave u džematu Ćehaje, MIZ-e Srebrenik

U džematu Ćehaje, u nedjelju 15. juna 2014. godine, održana je hatmenska svečanost za 10 polaznika mekteba ovoga džemata koji su u proteklom periodu, pred svojim muallimom Jasmine f. Begunićem, proučili cijeli Kur’an.

Program je počeo nakon podne-namaza. Na samom početku programa velikom broju prisutnih vjernika obratio se imam džemata Ćehaje Jasmine f. Begunić. Iskazujući posebno zadovoljstvo zbog postignutog uspjeha njegovih učenika Jasmin ef. se zahvalio i njihovim roditeljima na podršci i ustrajnosti, te pozvao sve roditelje da šalju svoju djecu u mektep. Nakon toga uslijedio je mevludski program, kojeg su izveli imami MIZ-e Srebrenik, te prigodan program koji su izveli svršenici ovogodišnjih hatmi u ovom džematu. Prisutne je poselamio i glavni imam MIZ-e Srebrenik Refik ef. Hodžić, a vazu-nasihat je održao Idriz ef. Memić, professor Behram-begove medrese u Tuzli. U toku obraćanja prof. Memić nije krio zadovoljstvo prikazanim znanjem kandidata. On je zahvalio roditeljima, djeci te imamu ovog džemata na ovom uspjehu.

Hatmenski ispit su položili: Begunić Mirsad, Begunić Lejla, Sinanović Hamza, Tokić Eldar, Ibrić Dino, Mujčinović Amra, Omerović Emina, Ibrić Melisa, Nurković Amina i Mujić Haris.

Na kraju programa izvršena je prozivka svršenika hatmi, te im uručene svjedodžbe i hedije u ime Medžlisa, koje je uručio predsjednik Medžlisa Mevludin ef. Joldić, u ime džemata Ćehaje, uručio predstavnik roditelja Nedim Mujčinović te u ime udruženja hadžija Srebrenik Husein Johić, predsjednik udruženja

Na kraju, iskrene čestitke upućujemo svim svršenicima ispita, njihovim roditeljima a posbne čestitke upućujemo njihovom muallimu, Jasmin ef. s dovom Allahu da ih sve obilato nagradi za uloženi trud. Amin!

 

Damir ef. Babajić

10325727_1458990954341006_967834426787626917_n

Check Also

Projekat “Majčina marama” podržale žene džemata Previle

Udruženje “Pokret majki enklava Srebrenica i Žepa”, Centar za postkonfliktna istraživanja i Memorijalni centar Srebrenica, …

Watch Dragon ball super