Imami i građani Srebrenika pomagali građanima Bosanskog Šamca

Imami MIZ-e Srebrenik i nekoliko aktivista nastavljaju pružati pomoć unesrećenima u proteklim poplavama.

Nekoliko imama na čelu sa glavnim imamom Refik ef. Hodžićem i predsjednikom Medžlisa Mevludin ef. Joldićem, te tridesetak volontera iz Srebrenika su u utorak 10.06.2014. godine  pomagali građanima na području  Bosanskog Šamca u čišćenju džamije, te njihovih kuća i naselja.

Po dolasku na odredište stavili su se na raspolaganju glavnom imamu MIZ-e B.Šamac Safet ef. Karahmetoviću, koji im je odredio dnevni zadatak.

 

U okviru navedene akcije, Medžlis IZ-e Srebrenik je dostavio hranu, piće i sredstava za higijenu, a vrijedna pomoć je dostavljena i od strane srebreničkog Merhameta. Oni su tom prilikom obećali pomoć u pumpama za izvlačenje vode, za čišćenje koje će uskoro biti dostavljeno.

 

Ovo je jedna u nizu akcija imama iz Srebrenika, naši imami su učestvovali do sada I na čišćenju poplavljenih područja Doboja, Maglaja, Topčić Polja itd.

 

Molimo Uzvišenog da nagradi sve one koji su a bilo koji način pomogli unesrećene poplavama, a njima, poplavljenom stanovništvu, da Allah olakša i podari sabura. Amin!

Damir ef. Babajić

ŠAMAC1 ŠAMAC

Check Also

Projekat “Majčina marama” podržale žene džemata Previle

Udruženje “Pokret majki enklava Srebrenica i Žepa”, Centar za postkonfliktna istraživanja i Memorijalni centar Srebrenica, …

Watch Dragon ball super