Konkurs za najbolji literarni rad na temu: “Pismo Poslaniku, a.s.”

Handler2 (3)U povodu obilježavanja mevluda MIZ Srebrenik u saradnji sa U.G. Pustinjska ruža raspisuje:

KONKURS
za najbolji literarni rad na temu:
“Pismo Poslaniku, a.s.”

PROPOZICIJE:

1. Pravo učešća na konkursu imaju učenici osnovne i srednje škole sa područja općine Srebrenik. Učenici osnovne škole biti će tretirani kao jedna kategorija iz koje će biti nagrađena tri najbolja rada, a učenici srednje škole kao druga kategorija iz koje će također biti nagrađena tri najbolja rada.

2. Radovi trebaju biti proznog karaktera pisani u formi eseja.

3. Radovi se mogu dostaviti putem pošte na adresu ul. 29. novembra, br49 75350 Srebrenik ili lično u prostorije Medžlisa IZ-e Srebrenik radnim danom od 8 do 15 sati. Također, radovi se mogu dostaviti u klub U.G. Pustinjska ruža ili uručiti vjeroučiteljima u školama i muallimima u mektebima koji će iste dostaviti u MIZ-e Srebrenik.

4. Konkurs traje od 11.12.2013.g. do 30.12.2013.g., a rezultati konkursa će biti objevljeni deset dana nakon isteka konkursa na službenim stranicama Medžlisa IZ-e Srebrenik i U.G. Pustinjska ruža kao i na facebook profilu Pustinjske ruže.

5. Najbolji radovi će biti adekvatno nagrađeni a dodjela nagrada će biti upriličena na svečanosti koja će se održati 13.01.2014.g. odnosno 12. rebiu-l-evvela 1435h.g. u 17.30 sati u prostorijama Medžlisa.

Check Also

U Medžlisu upriličen prijem za učenike generacija

U ponedjeljak 21. juna 2021. godine, u prijepodnevnim satima, upriličen je prijem za učenike generacija …

Watch Dragon ball super