Medžlis islamske zajednice Srebrenik i MDD Merhamet Srebrenik u akciji pomoć narodu stradalih od poplava

Prvi konvoj prikupljene pomoći s hranom i higijenskim sredstvima u organizaciji Medžlisa IZ Srebrenik i M. D.D. Merhamet  Srebrenik danas u 14 sati je iz Srebrenika krenuo prema Orašju i Žepču.

medžlis

 

Medžlis IZ-e Srebrenik i MDD Merhamet Srebrenik od prvog dana pomažu narodu stradalih od poplava. Na hitnoj sjednici IO Medžlisa, sjednici imama donesen je zaključak da svi uposlenici Medžlisa dadnu svoj maksimalan doprinos kako bi pomogli ugroženom narodu. Tim povodom Medžlis IZ-e Srebrenik je proveo akciju u svim džematima, 41 džematu, prikupljanja namirnica, hrane, pića, odjeće, obuće, higijenskih potrebština, medicinskih, čizmi, rukavica, sve ono što je neophodno u ovakvim situacijama. SviimaminapodručjuMedžlisaIZ-e Srebrenik kao i službe Medžlisa angažovane su na sakupljanju i distribuiranju pomoći u najugroženija područja. Imami su nosioci ovih aktivnosti i stalno su na terenu. Nekoliko imama je i fazički na terenu, pomažu čišćenju poplavljenih mjesta. Glavni imam Refik ef. Hodžić i predsjednik Medžlisa Mevludin ef. Joldić, te predsjednik MDD Merhamet Srebrenik Osman ef. Mujić, kao i drugi članovi štaba za koordinaciju pomenutih aktivnosti, su stalno na terenu, koordiniraju rad imama, kao i drugih organizacija i zajednica koje rade na prikupljanju neophodnih stvari za ugrožene od poplave i klizišta.

Danas, 19. maj 2014. godine, ponedjeljak, veliki kamion sa 4 tone, te kombi pun namirnica, pomoći u 14 sati  je upućen prema Žepču i susjednim mjestima u pratnji predstavnika Medžlisa Jusuf ef. Mehuljića, Muhamed ef. Bašića, Mustafe ef. Kovača i Nisveta Kantića, a drugi kamion od 4 tone je upućen prema Orašju u pratnji predstavnika Medžlisa Mevludin ef. Joldića i Harisa Vehabovića, ovaj konvoj primio je glavni imam Medžlisa IZ-e Orašje Salim ef. Kanlić. Sakupljanje pomoći se nastavlja i ista će biti dostavljena na ona područja koja nam budu naznačena kao trenutno najugroženija. Koristimo ovu priliku da se zahvalimo firmi Kopex koja je dala svoj kamion kako bismo prevezli namirnice u Žepče i firmi Herceg koja je, također, dala svoj kamion kako bismo prevezli namirnice u Orašje.

Akcija prikupljanja pomoći stradalom stanovništvu, u organizaciji Medžlisa IZ Srebrenik i MDD Merhameta nastavit će se i dalje do kraja mjeseca. Sabirni centar će nastaviti raditi i u narednim danima. Stanovnici Orašja i Žepča ističu da će, osim pomoći u hrani i osnovnim prehrambenih artikala, ugroženom stanovništvu trebati i druge vrste pomoći.

Molimo Allaha dž.š. da stradalima olakša a one koji iskažu svoju humanost i pomognu u ovim teškim trenucima ako Bog da obilato nagradi. Amin!

 

Damir ef. Babajić

salim kanlić OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA ĆIDA POLICIJA ĆIIDA

Check Also

Prvo mjesto u odbojci za djevojke

U organizaciji Odjela za brak i porodicu i Mreže mladih Muftijstva tuzlanskog, danas su u …

Watch Dragon ball super