Medžlis islamske zajednice Srebrenik i MDD Merhamet Srebrenik u akciji pomoć narodu stradalom od poplava

Konvoj prikupljene pomoći hranom, odjećom i higijenskim sredstvima organizaciji Medžlisa IZ Srebrenik M.D.D.  Merhamet Srebrenik jučer danas otputovali za potrebe naroda Gunje narodne kuhinje Imaret uTuzli

 

Medžlis IZ-e Srebrenik i MDD Merhamet Srebrenik od prvog dana na terenu.

Dana 20.05.2014. godine odvezen je kamion hrane i odjeće te higijenskih potrepština za potrebe stradalih u poplavama u RO Merhamet u Tuzli, u sabirni centar. Prevoz ovog konvoja donirao je vlasnik mesnice „Bašić“, kome se ovom prilikom puno zahvaljujemo.U pratnji konvoja ispred Medžlisa IZ-e Srebrenik bio je predsjednik IO Medžlisa Mevludin ef. Joldić te ispred MDD Merhameta Osman ef. Mujić

Istog dana ispred džamije džemata Kuge otpraćen je kamion humanitarne pomoći narodu stradalih u poplavama, a konvoj je predvodio imam džemata Kuge Adnan ef. Junuzović, prevoz ovog konvoja donirao je Enes Smajlović, kome se ovom prilikom puno zahvaljujemo.

Dana 21.05.2014. godine odvezen je kombi hrane i odjeće te higijenskih potrepština za potrebe stradalih u poplavama u Gunji koji su smješteni u privatnim kućama u gradu Brčko, prevoz ovog konvoja donirao je vlasnik mesnice „Bašić“, kome se ovom prilikom puno zahvaljujemo. U pratnji konvoja ispred Medžlisa IZ-e Srebrenik bio je predsjednik IO Medžlisa Mevludin ef. Joldić te ispred MDD Merhameta Osman ef. Mujić.

Danas je također, otpraćen kombi sa 250 hljebova za potrebe narodne kuhinje u Tuzli, a iste je donirao vlasnik pekare „Magistrala“, kome se ovom prilikom puno zahvaljujemo, prevoz ovog konvoja obezbijedila je Gorska služba za spasavanje Srebrenik kojima se ovom prilikom puno zahvaljujemo..

 

Molimo Allaha dž.š. da stradalima olakša a one koji iskažu svoju humanost i pomognu u ovim teškim trenucima ako Bog da obilato nagradi. Amin!

 

Damir ef. Babajić

 

IMG_20140520_132423 IMG_20140520_132557 IMG_20140520_132611 IMG_20140520_132617

Check Also

Obilježen Dan ašure u Srebreniku

U organizaciji Odjela za brak i porodicu, u Srebreniku je obilježen Dan ašure. Među malobrojnim …

Watch Dragon ball super