NAGRADE ZA NAJBOLJE LITERARNE RADOVE

Povodom nastupajućih dana mevluda, odnosno 12. rebiul-ewela, Medžlis IZ-e Srebrenik je organizirao niz aktivnosti: tribine, predavanja, mevlude, predavanja za žene, natjecanje u najboljem literarnom radu, mevlud i predavanje za omladinu, koji traju nepunih mjesec dana. Medžlis IZ-e Srebrenik raspisao je konkurs za najbolji literarni rad na temu:“Muhammed a.s. moralni učitelj čovječanstva“, koji je trajao od 4-18.12.2015. godine.

Tako je sinoć, u srijedu, 23.12.2015. godine u Sali Medžlisa IZ – e Srebrenik u 18:30 sati uz vjersko-kulturni program izvršena dodjela nagrada za najbolja tri literarna rada.

Nakon što je na početku ašere proučio Begunić Mirsad, polaznik mektepske nastave Ćehaje, prisutne je sa nekoliko ilahija počastio hor ilahija i kasida O.Š. Duboki Potok. Prije same dodjele nagrada i priznanja prisutne su poselamili glavni imam Refik ef. Hodžić i član komisije za ocjenu radova Osman ef. Mujić.

Na adresu Medžlisa pristiglo je 60 radova (35 iz mektepskih klupa, polaznika mekteba i 27 iz školskih klupa, polaznika vjeronauke), a komisija u sastavu Osman Mujić (imam), Mersed Šabanović (vjeroučitelj) i Haris Vehabović (prof. bosanskog jezika i književnosti), ocijenili su tri najbolja rada:

  1. Mjesto Zukić Selmira- mekteb Lisovići
  2. Mjesto Begunić Mirsad- mekteb Ćehaje
  3. Mjesto Jukić Emra- II O.Š. Srebrenik

Zukić Selmira pročitala nam je rad sa kojim je osvojila prvo mjesto. Nakon toga nagrade i priznanja uručili su glavni imam Refik ef. i predsjednik Medžlisa mr.sc Abdullah Arifović. Dodijeljeno je i priznanje horu ilahija i kasida O.Š. Duboki Potok, te hedije članovima hora.

Damir Babajić

 

000001 02 000003

Check Also

Lejletur-regaib, noć uoči prvog petka u mjesecu redžebu

U nedjelju 22. januara sa akšam namazom nastupio je mubarek mjesec redžeb. U redžebu muslimani …

Watch Dragon ball super