Najbolji poklon džematu Ćehaje za novu 1436 h.g. hatma dove za devet odraslih džematlija

10515089_872176412815614_8276717437073339368_o

U subotu 25. 10. 2014. godine u džematu Ćehaje MIZ-e Srebrenik je upriličena posebna, nesvakidašnja svečanost povodom obilježavanja nove 1436 h.g. hatma dove za devet odraslih džematlija ovog džemata.
U prepunoj džamiji poslije akšam-namaza  imam džemata  Jasmin ef. Begunić je u svom obraćanju kazao da su ove džematlije najbolji poklon ovom džematu. Jasmin ef. je čestitao ovim vrijednim džematlijama na njihovom uspjehu i istakao da su oni i pored  svojih porodičnih obaveza, oko djece školaraca, unučadi i drugih obaveza uspjeli da se posvete ovom veoma važnom ibadetu. Oni su bili odlučni, ustrajni, puni energije i želje da nauče kur’ansko pismo i tako okončaju hatmu. U njihovom radu bilo je i trenutaka kada su mislili da je nemoguće, da je preteško, ali su hvala Allahu uvjerili i sebe i nas da je svako djelo radi Allaha moguće, Allah zaista olakšava vjernicima koji su na ispravnom putu a nema ispravnijeg puta od onog kojem nas Kur’an vodi, istakao je Jasmin ef. Na kraju svog izlaganja Jasmin ef. je još jednom odao veliko priznanje ovim džematlijama i uputio dovu Allahu da im Kur’an bude drug na ovom svijetu, šefadžija na sudnjem danu, svjetlo na putu istine i vođa ka dobrim djelima. Ovom skupu se obratio i glavni imam MIZ-Srebrenik Refik ef.Hodžić koji je čestitao svršenicima hatme kao i imamu džemata Jasmin ef. Beguniću i održao vazu nasihat o značaju hidžre. Na kraju ove  svečanosti  predsjednik IO MIZ-Srebrenik Mevludin ef.Joldić je uručio svjedodžbe o završenom kursu arapskog pisma i hatme.

Kurs arapskog pisma i hatmu završili su: Avdić Zehra, Alić Rukija, Avdić Azra, Nurković Jasmina, Omerović Amira, Omerović Selma, Suljagić Nekir, Suljagić Muris, Smajlović Mina.

Molimo Allaha da nagradi sve one koji su doprinijeli da ova svečanost prođe u najboljem ruhu, da nagradi Jasmin ef. Begunića, koji se trudi da džemat Ćehaje bude primjer drugima, te svršenike hatmi na njihovom trudu i zalaganju. Amin!

Damir ef. Babajić

Check Also

Prvo mjesto u odbojci za djevojke

U organizaciji Odjela za brak i porodicu i Mreže mladih Muftijstva tuzlanskog, danas su u …

Watch Dragon ball super