Nova hidžretska godina obilježena u Srebreniku

Centralna svečanost povodom Nove 1440. hidžretske godine na području MIZ Srebrenik  je održana u utorak, 11.09.2018. g. u džematu Centar Srebrenik nakon klanjanja akšam namaza.

Program su izveli imami sa područja MIZ Srebrenik, a prisutnima se obratio imam džemata C. Srebrenik Emir ef. Brašnjić, koji je na samom početku poselamio prisutne i zaželio im dobrodošlicu.  Refik  ef. Hodžić, glavni imam MIZ Srebrenik, u svojoj najavi glavnog predavača je istakao značaj hidžre i sve implikacije koje ona sa sobom nosi u današnjem vremenu.

Glavni predavač je bio Muhamed ef. Mehmedović, imam džemata  Hrvati. „Hidžra je simbol žrtvovanja sebe i svoga imetka potvrđujući prethodno iskazane riječi tevhida“, istakao je Muhamed ef.

Raduje činjenica da je ovoj svečanosti prisustvovalo mnogo omladine koja je, poslje jacije-namaza, nastavila druženje u prostorijama džamije džemata C. Srebrenik.

Noć prije, u većini džemata je dočekana Nova hidžretska godina onako kako dolikuje sjećanju na ovaj veliki događaj u povjesti islama. Podijeljeno je mnogo paketića našim najmlađim a za starije su upriličena prigodna sijela.

Check Also

Prvo mjesto u odbojci za djevojke

U organizaciji Odjela za brak i porodicu i Mreže mladih Muftijstva tuzlanskog, danas su u …

Watch Dragon ball super